Valter napja van. | 2024.07.16

Szexuális zaklatás miatt nyomoznak egy iskolában

2014-10-25 19:21:38

Mátrafüred – Itt az újabb iskolai zaklatásos botrány! Rendőrök lepték el a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakközép Iskolát. Szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

Az őszi szünet kezdete előtti napokban húsz-harminc egyenruhás jelent meg az iskolában. A heol.hu arról számol be, hogy a szerkesztőségüket aggódó szülők keresték meg, akik arról számoltak be, hogy az iskolába járó fiatalokat szexuálisan zaklatták, megszégyenítették.

A szülők a rendőrök megjelenése után szereztek tudomást arról, hogy mi folyik az iskolában. A lap megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, amelynek a sajtószóvivője, Soltész Bálint, elmondta,  hogy az eset kapcsán a Gyöngyösi Rendőrkapitányság szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, ám annak sikeres befejezése érdekében jelenleg nem áll módjukban bővebb információt adni.

Néhány hónappal ezelőtt óriási botrányt kavart, hogy az ELTE fonyódligeti gólyatáborában K. S. Szilárd egy lányt megvert, majd megerőszakolt. A férfi előzetes letartóztatásban van.

Ősszel pedig az index.hu-nak nyilatkozott egy lány arról,  hogy az egyik budapesti egyetem jogi karának a zavalyi gólyatáborában el elkábították, majd szexuális bántalmazták.

Blikk-információ

blikk.hu