Jusztina napja van. | 2023.09.26

Berki cégének hitelezőit keresi a bíróság

2014-10-20 08:26:25

Önnek követelése van Berki Krisztián (33) cégével, a BK Management Group Kft.-vel szemben? Netán a cég vagyontárgyára tarthat igényt? Akkor most itt az alkalom, jelentkezzen! Erre szólít fel október 1-jei dátummal a Cégközlöny, miután a realitysztárrá avanzsált egykori Fradi-vezér újabb cége szűnik meg éppen. A Blikk megtudta: a bíróság rendelte el a kényszertörlést.

Berki 2010-ben alapított vállalkozása, melynek ő az egyszemélyes tulajdonosa, hónapok óta fent van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtásos listáján, az október 10-i Cégközlönyben azonban megjelent, hogy a cég ellen korábban a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatósága kérelmére indult törvényességi felügyeleti eljárásban a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága elrendelte a cég kényszertörlését. A döntés június 14-én emelkedett jogerőre, Berkiék nem fellebbezhetnek ellene. Az indok: a cég – bár az Andrássy útra van bejegyezve – székhelye ismeretlen.

A Cégközlöny hirdetménye, amelyben bejelentik a cég kényszertörlését, és felszólítják a hitelezőket, hogy jelentkezzenek

Az ilyenkor szokásos módon a bíróság felkéri azt, akinek a céggel szemben követelése van, vagy a vagyontárgyára vonatkozó jog jogosultjaként van bejegyezve, esetleg a vagyontárgyára tarthat igényt, a Cégközlönyben történő közzétételtől számított 30 napon belül jelentkezzen a cégbíróságon, vagyis már csak szűk három hét áll erre rendelkezésre.

Más kérdés, mire megy vele. Berki – aki egyelőre nem rea­gált megkeresésünkre – a sajtóban ugyanis maga mondta el, hogy itthon papíron szinte semmije sincs, így értelemszerűen a cégei sem képviselnek különösebb értéket. A kérdéses kft.-t ráadásul az adóhatóság is égen-földön kereste, ezek után kérte ismeretlen székhely miatt a törlését. A gyakorlatban ez azt jelenti, nem találták meg sem magát a vállalkozást, sem annak törvényes képviselőjét. Vagyis hiába van papíron székhelye, valójában nem működik ott. A Blikk egyébként a nyilvános adatbázisban a cég mérlegét sem találta meg.

Ahogyan már megírtuk, Berki az Édes Életben való szereplésével és a FEM3-as műsorvezetői fizetésével együtt körülbelül 40 millió forintot kaszál egy év alatt, rendezetlen céges ügyeinek száma azonban, úgy tűnik, egyre nő. Több mint fél tucat cége volt, illetve van, egy részük megszűnt, több ellen eljárás folyik. A BK Consultant Kft., a Slade Invest Kft. és a BKAG Sport Agency Kft. végelszámolással, a tanácsadással foglalkozó BK Consult Kft., amelynek a BK Management Group Kft. a tulajdonosa, kényszertörléssel szűnt meg az utóbbi két évben.

(Forrás: www.blikk.hu)