Erik napja van. | 2024.05.18

Tízmillió dollárt nyert kaparós sorsjegyen a Harvard Egyetem szakácsnője

2014-10-18 17:47:50

 

Kaparós sorsjeggyel elvitte a tízmillió dolláros (2,4 milliárd forintos) főnyereményt a Harvard Egyetem egyik szakácsnője.

 

    Ana Rodriguez az elmúlt két hétben már a második, aki elvitte a főnyereményt a Massachisetts-i Állami Szerencsejáték egyik kaparós játékán. A nő csaknem harminc éve dolgozik a Harvard Egyetemen, és mit elmondta, továbbra sem hagyja ott munkahelyét. 
    A 20 dolláros (mintegy 4800 forintos) nyertes sorsjegyet Everettben vásárolta, a szelvényt értékesítő helyi forgalmazó ötvenezer dollár (mintegy 12 millió forint) bónuszt kap az állami lottótól - írja internetes oldalán a Boston Herald című lap.
    A Massachisetts-i Állami Szerencsejáték közlése szerint Rodriguez több mint 20 éven át részletekben is felvehette volna a teljes nyereményt, ő azonban az egyszeri kifizetést választotta, így bruttó 6,5 millió dollárt kap. Az adók levonása után 4,55 millió dollár (hozzávetőleg egymilliárd forint) kerül a bankszámlájára. 
    A nő elmondása szerint évek óta küzd adósságai törlesztésével, jelzáloggal terhelt otthonát öt éve lefoglalták. Tervei szerint a pénzből új házat vásárol magának és elmegy nyaralni. Emellett a nyereményt családja támogatására és befektetésekre fordítja.
    
http://www.bostonherald.com/news_opinion/local_coverage/2014/10/harvard_cook_wins_6m_on_scratch_ticket