Alajos napja van. | 2024.06.21

Ezért nem viselt védőfelszerelést az ebolás beteget kísérő férfi

2014-10-17 13:28:51

Dallas - Kiderült a rejtély, miért nem vislet védőfelszerelést az ebolás beteget kísérő férfi. A védőruhás csapatot kellett irányítania, ha rajta is szkafander lett volna, nem hallották volna. A férfi állítólag nem volt veszélyben, mert nem ment közel az ebolában megbetegedett nővérhez.

Az egész világ megdöbbenet azokon a fotókon, amelyek csütörtökön láttak napvilágot. A képeken azt láthatjuk, hogy az ebolával megfertőződött ápolónőt, Amber Vinsont kísérte egy csapat védőruhás ember a repülőhöz, hogy elszállítsák egy másik kórházba. Mindenki védőruhát viselt, kivéve egy embert.

Az ABC News szerint a férfi éppen a biztonsági főnöke volt a csapatnak, és azért nem viselt védőruhát, mert akkor nem hallhatták volna az utasításait. Többek között arra kellett figyelnie, hova nyúlhatnak a védőruhások, merre menjenek - hiszen a szkafanderszerű siskaban nem lehet látni rendesen. Kiderült az is, hogy arra mindvégig figyelt a férfi, hogy ne menjen túl közel a beteghez. Megfelelő távolság esetén az ebola ugyanis nem tud fertőzni, csak testváladékkal terjed.

A Phoenix Air szóvívője az ABC Newsban nyilatkozott arról, hogy a férfi egy magasabb biztonsági szintet biztosított a szkafandereseknek, hiszen a légitársaság biztonsági protokolljának betartásáért felelt, és a vállalat szerint nem sértette meg az előírásokat azzal, hogy nem viselt védőruhát.

Forrás: www.blikk.hu