Kristóf, Jakab napja van. | 2024.07.25

Győzike a nyomozónak: "A pénz g...i jó helyen van!"

2017-04-18 08:56:45
Győzike elsírta magát, amikor arról beszélt, hogy a közműszolgáltatókat is rájuk hívták, gázóráikat ellenőrzik /Fotó: Pozsonyi Zita
Győzike elsírta magát, amikor arról beszélt, hogy a közműszolgáltatókat is rájuk hívták, gázóráikat ellenőrzik /Fotó: Pozsonyi Zita
 

Nógrádmegyer — Gáspár Győző (43) teljesen kiakadt azon, hogy a napokban kommandósok szállták meg a házát.

Nemcsak pénzt és más értékeket, hanem drogot és gépfegyvert is kerestek a showmannél. Mint arról beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tartott házkutatást Győzikénél. A zenész 2014 januárjában 50 millió 400 ezer forintot vett fel egy román cég számlájáról, s ezzel nem számolt el, közel 20 millió forintot követelnek tőle.

– Hat óra előtt bekopogtak a maszkos, gépfegyveres kommandósok, és közölték, hogy házkutatási parancsuk van. Virágot kirángatták az ágyból, lehúzták az ágyneműjét, a matraca alá is benéztek. Szegény kislány azóta köztünk alszik. Átkutatták a ruháinkat, a függönyök mögötti részt is átvizsgálták. Még mosdóra se mehettem egyedül – emlékezett vissza Gáspár.

Teljes fegyverzetben érkeztek A NAV akciócsoportja komolyan vette a feladatot, géppisztolyos egyenruhások kopogtak be Győzike házába
 
 

A Blikk birtokába került a házkutatás jegyzőkönyve, ebben a NAV nyomozói többek között ezt is feljegyezték: „Nyilatkozott továbbá, hogy...készpénze annyi van, amennyi a pénztárcájában van, továbbá szó szerint azt mondta, hogy a pénz g…i jó helyen van, k…va jó helyen van.” Győzike a visszaszólást leszámítva együttműködő volt, ami lényeges, hiszen a NAV komolyan veszi az ügyet.

„Ezzel egy időben Evelinnél, anyósomnál, sógornőmnél, a testvéremnél, illetve a sofőrömnél is jártak, az ő otthonát is feltúrták” – nyilatkozta a Blikknek Gáspár Győző. A hatóságok a család egy másik ingatlanában is szaglásztak. „Mondták, szeretnék megnézni, hogy ott, a Győzike-villában van-e kábítószer vagy lőfegyver. Erre mondtam nekik, hogy ne vicceljenek már. Hát még alkoholt sem ittam. Ott már egy újabb csoport várt, akik körbevették a házat. Nekem szegezték a kérdést, hogy van-e a házban kábítószer vagy lőfegyver” – mondta a showman. Végül semmi illegálisra nem bukkantak. A hírekkel ellentétben autókat nem, de ékszert és pénzt is lefoglaltak.

A Blikk birtokába jutottak a hivatalos iratok az intézkedésről, itt olvasható, hogy Győzi szerint a pénz g…i jó helyen van 

– 740 ezer forintot találtak otthon, de csak 710 ezer forintot vittek el, 30 ezret hagytak húsvétra. Az összes otthonunkba kihívták a gáz-, villany-, víz- és áramszolgáltató szerveket. Elnézést kérek, de mi vagyok én, tolvaj? – tette fel a kérdést sírva Győzike.

Angyal József okleveles adószakértő állítja, nincs minden rendben az ügyben.

– Véleményem szerint a bíróság összejátszott az adóhatósággal. A papírokon pontosan látszik, hogy a NAV érdemi nyilatkozatát a bíróság nem küldte meg a felperesnek. Ez elfogadhatatlan – magyarázta Angyal.

Forrás: blikk.hu