Konrád napja van. | 2024.04.21

Szita Bence (†11) nevelőapja: „Szenvedhetetett volna még Erika a börtönben”

2017-01-30 09:11:09

Meghalt a tököli rabkórházban szombat éjjel Szita Bence (†11) gyilkos mostohája, Polcz Erika (†49).

Az asszony halálhíréről elsőként a Blikk értesült. Miután a bíróság valós életfogytiglan tartó szabadságvesztésre ítélte, az asszonynál mellrákot diagnosztizáltak. Hosszas kezelés után úgy tűnt, Polcz szervezet legyőzte a kórt, ám pár hónapja kiújult a betegsége. A nőt a tököli rabkórházban kezelték, szombat éjjel azonban meghalt.

/Fotó:RAS-archívum
 
 

Polczot rendszeresen látogatta édesanyja és gyermekeivel is rendezte viszonyát.

 Sajnos igaz a hír, Erika meghalt. Többet nem akarok mondani, hagyjanak minket békén! – mondta szűkszavúan tegnap Ilona néni.

Gyöngyi Sándor, Szita Bence nevelőapja, saját bevallása szerint, megkönnyebbült Polcz halálhíre hallatán. A férfi minden szavából sütött az indulat: egyértelmű, hogy évekkel a szörnyűség után sem enyhült szívében a harag és a düh.

Szinta Bencét (†11) hidegvérrel végezték ki
 
 

– Reggel értesültem róla, hogy az a nő már nem él! – kezdte – Volt pár perc, amikor elgondolkoztam, mit is érzek? Egyrészről hatalmas megkönnyebbülés van bennem, hiszen megkapta, amit érdemel, másrészről viszont azt érzem: pár évet még szenvedhetett volna! Akinek ilyen romlott a belső világa, mint ennek a nőnek, az a legrosszabbat érdemelte!

Mint megírtuk, 2012-ben Polcz Erika és két társa brutális kegyetlenséggel megölték Szita Bencét. A kiskamasznak azért kellett meghalnia, mert az asszony féltékeny volt rá. Polcz Erika úgy érzte, Bence áll ő és korábbi élettársa, Gyöngyi Sándor boldogsága útjában. Bogdán Józseffel (59) és Kertész Józseffel (43), október 29–én Sántos külterületén egy erdőben hidegvérrel megölték a fiút, majd később a holttestet átvitték Toponár környékére, ott találták meg a rendőrök november 3-án. A Kaposvári Törvényszék mindhárom elkövetőt tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte.

Köztemetést kaphat

Ha a fogvatartott a büntetés végrehajtási intézetben elhalálozik, az intézmény értesíti a hozzátartozóját, akinek írásban kell nyilatkozni: vállalja-e a temetés költségeit?

– Ha nincs ilyen személy, akkor az intézet bejelenti az illetékes anyakönyvvezetőnél, és megkeresi az önkormányzatot is köztemetéssel kapcsolatban – közölte Orosz Zoltán, a BVOP Kommunikáció Főosztályának munkatársa.

Forrás: blikk.hu