Stefánia napja van. | 2023.11.28

Liam Neeson alakítja "Mély Torok" szerepét a Watergate-botrányról készülő új filmben

2015-11-04 18:25:57

 

Liam Neeson fogja alakítani az FBI legendás informátorának, Mark Feltnek, közismert nevén "Mély Toroknak" a szerepét a Richard Nixon amerikai elnök bukásához vezető Watergate-botrányról szóló új kémfilmben.

    W. Mark Felt, az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) egykori második embere, a Watergate-ügyben nyomozó újságírók "Mély Torok" (Deep Throat) néven jelentkező fő informátora volt.
    A Peter Landesman rendezésében készülő film Felt portréját fogja megrajzolni, akiről csak több mint 30 év után derült ki a közvélemény számára, hogy ő volt a híres informátor az 1972-74-es botrány idején - adta hírül a The Hollywood Reporter.
    A 2008-ban 95 éves korában elhunyt Felt három évvel halála előtt fedte fel, hogy információival ő juttatta el egészen a Fehér Házig a The Washington Post amerikai napilap munkatársait, Bob Woodwardot és Carl Bernsteint, akik az amerikai Demokrata Párt székházába 1972 júniusában, az elnökválasztási kampány közepén történt betörés ügyét próbálták meg felgöngyölíteni. A Watergate-ügy 1974 augusztusában Richard M. Nixon elnök lemondásához vezetett.
    Három évtizeden át sokan gyanakodtak rá, de Felt csak 2005 májusában szánta rá magát lánya biztatására arra, hogy a család barátjának, John D. O'Connornak engedélyt adott: írja meg a sztorit a Vanity Fair magazin számára.
    A Watergate-botrányt már feldolgozták Az elnök emberei című filmben Bernstein és Woodward visszaemlékezési alapján.
    Peter Landesman már írt és rendezett filmet amerikai elnökről: 2013-ban ő forgatta a John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló, Parkland című filmet. Legújabb alkotása, a Concussion című dráma - amelyben Will Smitth alakítja a főszerepet - az amrikaifutball-játékosok által elszenvedett agysérülések tudományos kutatásának elkendőzésére tett erőfeszítésekről szól.
    Liam Neeson a közelmúltban fejezte be a Silence című film forgatását, amely Endó Súszako japán író Némaság című regénye alapján készült a 17. századi japán keresztényüldözésekről.

http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/deep-throat-liam-neeson-star-836244