Dóra napja van. | 2023.02.06

Ötvenedik albumát jelenteti meg Johnny Hallyday

2015-10-11 16:22:02

 Aktuális témákról, egyebek mellett a januári párizsi terrortámadásokról is énekel Johnny Hallyday francia rockénekes a jövő hónapban megjelenő ötvenedik albumán.

    "Ez egy kicsit személyesebb album lesz, mint a többi, aktuálisabb témák érintésével" - mondta a francia sztár az RTL rádióban.
    Johnny Hallyday péntek este az észak-franciaországi Lille-ben rendezett koncertjén jelentette be, hogy hamarosan új lemezt ad ki De l'amour (A szerelemről) címmel.
    "Van rajta egy dal január 11-ről" - mondta a rádióinterjúban az énekes. Aznap közel 4 millióan vonultak utcára Franciaországban, hogy tiltakozzanak a terrorizmus ellen, miután január 7. és 9. között 17 ember vesztette életét a párizsi iszlamista merényletekben. Johnny Hallyday elmondta, hogy jó barátságban volt a karikaturista Wolinskival, akit a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni támadáskor öltek meg fegyveresek.
    "Nagyon megviselt ez a történet. Emléket akartam állítani ezeknek a fantasztikus embereknek" - hangsúlyozta.  
    Johnny Hallyday ötvenedik albumához fiatal dalszerzőket kért fel a szövegek megírásához, többek között Aurélie Saadát, Vincent Delermt, Jeanne Cherhalt és Christophe Miossec-et.
    "A legnehezebb ezeknek a szövegeknek a megtalálása volt a már meglévő zenékhez" - mondta az énekes, aki alig 10 nap alatt rögzítette a dalokat, amelyek zeneszerzője Yodelice (Maxim Nucci).
    A 72 éves rocker október elején kezdte karrierje egyik leghosszabb turnéját, amelynek során egész Franciaországot végigkoncertezi alig egy éve megjelent Rester Vivant (Életben maradni) című lemezével.
    A meglepetésszerű bejelentést követően Johnny Hallyday Lille-ben el is énekelte a titokban készített új lemezről a címadó dalt.

 Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
13:45
- Alapításának 113. évfordulóját ünnepli a DVTK
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
MTI hírfelhasználó