Dóra napja van. | 2023.02.06

Egymásután fuccsolnak be Lajcsi cégei

2015-09-28 08:15:40

Budapest — A bajba került mulatóskirálynak, Galambos Lajosnak (54) finoman szólva sem úgy mennek a céges dolgai, mint azt a népszerűségéből adódóan sokan gondolnák.

A Blikknek szemet szúrt, hogy a csütörtökön 30 napos előzetes letartóztatásba került Lagzi Lajcsi egyre-másra szüntette, illetve szünteti meg a céges érdekeltségeit az utóbbi években. Ami pedig működik, vagy épp nincs felszámolás alatt, az is csak tengődik a pénzügyi adatok szerint.

Lagzi Lajcsi csütörtökön került 30 napos előzetes letartóztatásba
/Fo­tó: Isza Ferenc

Először is kezdjük a sort Lagzi Lajcsinak azzal a vállalkozásaival, amelyek leginkább kapcsolatba hozhatók a botránnyal. Azaz azokkal a helyekkel, ahol a nyomozók illegális áram-, gáz- és vízelvezetés nyomaira bukkantak. A Boglárka Apartmanpark Ingatlanforgalmazó Kft., ahol a zenész ügyvezetőként dolgozik – és többek közt saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével és autópálya építésével foglalkozik – mindössze 279 ezer forint nyereséget termelt 2013-ban. A tavalyi évben pedig 2,1 millió forint haszna maradt az adók befizetése után. A Mocsa Öregtó Halgazdálkodási és Szolgáltató Kft. (itt tulajdonos Lajcsi), ami szintén érintett lehet a botrányban, kísértetiesen hasonló eredményt produkált az utóbbi két évben. 2013-ban 17 ezer, 2014-ben pedig 2,3 millió forint nyereséggel zárt. Az ingatlaneladással foglalkozó KLP Ingatlanforgalmi Korlátolt Felelősségű Társaság (itt társtulajdonos Galambos) viszont az utóbbi években szinte már csak vitte a pénzt: 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is mínusz 8-9 millió között zárt, tavaly pedig csekély 817 ezer forint tiszta nyeresége maradt. A televízióműsor-készítéssel foglalkozó Odirda (itt is társtulajdonos) az elmúlt öt évben csak egyszer, a tavalyi esztendőben zárt nyereséggel (2,3 millió forint). Az előtte lévő négy évben mindig mínusz 1-2 millió körüli eredményt produkált. A többi érdekeltsége ugyanakkor sorra húzza le a rolót. A CD President végelszámolással, a McROVER pedig kényszertörléssel szűnt meg. A szintén Galamboshoz köthető Freitag és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. és a DP Kulturális Szolgáltató Kft. pedig jelenleg is végelszámolás alatt van. A Dartart Televíziós Műsorkészítő Kft., a BSM Ingatlanforgalmazó és az E.V.I. Gast Európai Vendéglátó-ipari Kft. szintén felszámolási eljárás alá került. Ha mindent egy kalap alá veszünk, akkor Lajcsinak akár komoly anyagi gondjai is lehettek a céges papírok szerint. Összességé­ben ugyanis több mint 20 millió mínusszal zártak az elmúlt öt évben az érdekeltségei. 

 
A lopási és vesztegetési ügyben érintett Mocsa Öregtó vállalkozása viszont nyereséges

 

 Lefoglalták a számítógépeit

Ismét átkutatták a rendőrök a mulatószenész ingatlanjait, ugyanis újabb bizonyítékokat keresnek. Információnk szerint a zsaruk több személyi számítógépet, laptopot, valamint rengeteg iratot, dokumentumot is magukkal  vittek, amelyeket felhasználnak majd a nyomozás során. Úgy tudjuk, a szomszédokat is kihallgatták. 

 

A vendéglátással foglalkozó cége felszámolás alatt van, de ez csak az egyik a sok közül

 

A KLP nevű kft.-je éveken át veszteséges volt, először tavaly termelt alig 817 ezres nyereséget

Forrás: www.blikk.huSajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
13:45
- Alapításának 113. évfordulóját ünnepli a DVTK
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
MTI hírfelhasználó