Albin napja van. | 2024.03.01

Megható! Édesapja kesztyűje szerencsét hozott a kis Schuminak

2015-09-14 13:11:14

Oschersleben – Hétszeres Forma–1-es világbajnok édesapja, Michael Schumacher (46) piros kesztyűjében versenyzett a hétvégén Mick (16) az oscherslebeni Forma-4-es futamon, s fel is állhatott a dobogóra.

Oscherslebenben rendezték nyáron az idénynyitót is, amelyen a hétszeres Forma–1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick az akkori harmadik futamon megszerezte első formaautós győzelmét. Most újra oda tért vissza a mezőny.

Mick Schumacher édesapja kesztyűjében versenyzett (Fotó: AFP)A Van Amersfoort-csapat versenyzőjét ezen a hétvégén nem kísérte el a családja, de édesapja menedzsere, Sabine Kehm, valamint  az expilóta volt főnöke, Norbert Haug a garázsból buzdította Micket.

Emellett pedig extra erőt kölcsönzött számára még valami: a hétvége során az Express beszámolója szerint édesapja piros kesztyűben versenyzett!

Michael Schumacher a Mercedes pilótájaként vonult vissza (Fotó: AFP)

 

A kabala úgy tűnik, szerencsét hozott számára – habár nyernie ezúttal nem sikerült, az első két versenyen ő bizonyult a legjobb újoncnak, ráadásul a másodikon harmadik helyen intették le.

Mick szombaton a 8. helyről rajtolva futott látványos versenyt, nagy csatákat vívott ellenfeleivel, a hajrában sokáig a mezőny leggyorsabbja volt, s végül a negyedik helyen ért célba. 

Mick Schumachernek szerencsét hozott a kabala (fotó: AFP)A második futamon Mick a hatodik helyről rajtolt, ám az indítást követően azonnal felzárkózott harmadiknak – mely pozíciót aztán már a támadások ellenére nem is veszítette el.

Mick Schumacher hét végi versenye:

 

– Ez egy remek hétvége számomra, igazán boldogok vagyunk emiatt. És szeretem ezt a pályát is, úgy tűnik, fekszik nekem – nyilatkozta Mick elégedetten a díjátadó után.

Mick Schumacher sikerei erőt adhatnak a családnak a nehéz napokat. Michael Schumacher 2013. december 29-én súlyos síbalesetet szenvedett, állapotáról nem sokat tudni. Egyes hírek szerint a világbajnok sem járni, sem beszélni nem tud. 

Michael Schumacher 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett (Fotó: AFP)

 

Blikk-információ