Dóra napja van. | 2023.02.06

Titkok a királynőről! Vasfegyelemben nevelték II. Erzsébetet!

2015-08-19 13:07:02

Egyesült királyság - Vasfegyelemben nevelkedett II. Erzsébet (89).

Ingrid Seward: A királynő beszéde című könyvében elképesztő részletességgel ír azokról a módszerekről, amelyek kialakították a fiatal hercegnő személyiségét és azokról a megpróbáltatásokról, melyek megviselték idegeit. A könyv részleteit a Daily Mail szivárogtatta ki:

 

1. Dadája, Clara Knight Erzsébet édesanyját is dajkálta annak idején, és meggyőződése volt, hogy a fiatal korban kialakított szokások határozzák meg a későbbi felnőttet, ezért mindent hihetetlen szigorú időrend szerint követelt meg a kis trónörököstől. A kislány mindennap 7:30-kor reggelizett és 19:15-kor bújt ágyba. A dada kizárólag Erzsébet nagymamájától fogadott el utasításokat.

2. A kis hercegnőnek meg kellett tanulnia integetni, mosolyogni, és órákon keresztül mozdulatlanul ülni. Ha nem mocorgott, kapott egy vajas kekszet. Amikor már tudott beszélni, megértette, hogy két élete van. A kislány és a hercegnő.

3. Ha nem a családja körében tartózkodott, Erzsébet kifejezetten visszahúzódó és szégyenlős lány volt.

4. Gyermekkorában kizárólag néhány felsőosztálybeli gyermekkel barátkozhatott, de csakis olyanokkal, akiknek a hátterét családja előzetesen megvizsgálta.

Forrás: Northfoto

5. Apja fizikailag törékeny és dadogós volt, és amikor VIII. Edward bejelentette lemondását, a herceg teljesen összeomlott. Erzsébet szemtanúja volt annak,  amint anyja szinte belerokkan a terhekbe, miközben férje tehetetlenül szenvedett.

6. Amikor beköltöztek a Buckingham-palotába, a hercegnőnek jóval nagyobb szabadsága lett, hiszen távolabb volt nagymamájától is, aki a szigorú nevelőnőt javasolta. A háború miatt viszont újra költöznie kellett és Windsorban talált otthonra, távol a szüleitől. Miközben a repülők és a fegyverek zaját hallotta, folyamatosan édesanyja és édesapja életéért aggódott.

7. A háború után a leendő királyné már a Royal School tagja volt, ahol már nem szülei válogatták meg társait. Egyik osztálytársának nem volt rendes cipője, ezért elvitte vásárolni, hogy vegyen neki egy párat. Többször is segített barátain, híres volt jószívűségéről. Családja ennek ellenére nem örült jótékonykodásainak.

Forrás: Northfoto

8. Iskolaévei alatt egyszer a Stonehenge környékén kirándultak családjával, ahol Erzsébet megkérdezte, hogy megállhatnának-e erre az egy pillanatra, hogy megnézhesse az ókori épületet, de édesanyja egyik udvarhölgye így válaszolt: "Nem, hiszen ez nincs benne a napirendünkben."

9. 19 éves koráig egyetlenegyszer sem maradhatott kettesben egy fiúval.

Blikk-információSajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
08:22
- Két ország rendőrei üldözték a bűnözőket az M3-as autópályán
MTI hírfelhasználó