Dóra napja van. | 2023.02.06

Készülj! Pusztító vihar és jégeső vet véget a kánikulának!

2015-08-14 09:18:55
Az elmúlt időszak brutális hőségének hamarosan vége, indul a visszaszámlálás. Sokan fellélegezhetnek a hír hallatára, de amit a meteorológusok jósolnak, abból most úgy tűnik, nem lesz egy leányálom a jövő hét eleje. Ugyanis pusztító viharok és jégeső is szerepel az előrejelzésekben.

Köpönyeg.hu előrejelzése szerint már szombat este lehet némi eső, de vasárnapra már pusztító viharokat ígérnek. a hőmérséklet azonban csak hétfőtől esik vissza az elviselhető értékre:

Szombat

A nap első felében csak kevés felhő lesz az égen, többórás napsütésre számíthatunk, csapadék még nem alakul ki. A déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk és délután főleg a Dunántúlon, majd este már a középső tájakon is kialakulhat zápor, zivatar. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. Tetőzik a hőség, hiszen délután 33-39 fokos forróság lesz. 

Vasárnap

Délnyugat felől erős felhősödés várható és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarláncolat is kialakulhat a Dél-Dunántúlon, mely az ország belseje felé mozog majd. Felhőszakadások, jégesők és szélviharok pusztíthatnak. A Nyugat-Dunántúlon már visszaeshet pár fokot a hőmérséklet, de az ország nagy részén marad a tikkasztó meleg 30-37 fokos maximumokkal.

Állítólag valami ilyesmi lesz vasárnap is

Hétfő

A megerősödő, néhol viharossá fokozódó ÉNy-i széllel hűvösebb levegő érheti el hazánk térségét, így az ország jelentős részén megszűnik a napok óta tomboló hőség. Többfelé, ismétlődő jelleggel alakulhat ki eső, zápor, zivatar. 

Kedd

Az ország déli felén eleinte még borongós idő lesz záporokkal, majd a viharos ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. Az északi tájakat ugyanakkor egy masszív csapadéktömb érheti el, mely kiadós esőt okozhat. 

Szerda

Délnyugat felől újabb nedves levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe, egyre többfelé eredhet el ismét az eső. A hőmérséklet 22 és 29 fok között alakulhat. 

 

Blikk-információSajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
12:21
- Agrárminisztérium: szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzés az Ukrajnából érkező gabonák esetében
11:42
- Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában
11:21
- Nem téma otthon a gyerekek online élete, pedig beszélni kellene róla – február 7-én tartják a Biztonságos Internet Napját
10:55
- Pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítanak egy hajdúszoboszlói wellnes szállódatulajdonost
10:30
- Tíz tartományban legkevesebb 284 halottjuk van a törökországi földrengéseknek
09:51
- Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón
09:31
- KSH: 3,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma decemberben
09:16
- Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját
08:48
- Miskolc baloldali polgármestere 2024-ben újrázna, amihez a miskolciaknak is lesz egy-két szavuk!
08:22
- Két ország rendőrei üldözték a bűnözőket az M3-as autópályán
MTI hírfelhasználó