Gedeon napja van. | 2024.03.28

San Marinó-i Nagydíj - Gyutai a szabadedzéseken limitidőn belül motorozott

2015-09-11 13:53:36

 

A pénteki első két szabadedzésen a rajthoz álláshoz szükséges limitidőn belüli köridőt futott a Moto3-as kategóriában Gyutai Adrián, a TVR Vitali magyar pilótája a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján.

 

    A 24 éves paksi versenyző - aki 2013 óta 600 köbcentis motorral versenyzett - az előzetes várakozásoknak megfelelően a mezőny hátsó részében fejezte be mindkét gyakorlást. A délelőtti idején kora délután valamelyest javított, s bár nem elégedett a versenygépével, ha a szombati időmérő edzésen is hasonló köridőt ér el, akkor elindulhat a vasárnapi futamon.
    "Egyelőre nem találjuk a megfelelő beállítást, de dolgozunk a csapattal a megoldáson, s mivel elég sok időnk van az időmérőig, reméljük, hogy jelentősen tudunk még javulni" - nyilatkozta a szabadedzések után Gyutai a Digisport csatornának.
    Gyutai szabadkártyával vesz részt a vb idei 13. fordulójában. A magyarok közül legutóbb, 2011-ben Sebestyén Péter indult a gyorsaságimotoros-vb-n, Talmácsi Gábor 2007-ben világbajnoki címet nyert a Moto3-as kategória elődjének számító 125 kcm-esek között.