Gedeon napja van. | 2024.03.28

Két új csapattal indul csütörtökön a jégkorong MOL Liga

2015-09-09 12:03:29

 

Két új csapattal, a Fehérvárral és a MAC Budapesttel, valamint az előző szezonban döntős Érsekújvár (Nové Zámky) nélkül rajtol csütörtökön a jégkorong MOL Liga.

 

    Amint az a bajnoki nyitányt felvezető szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: minden korábbinál izgalmasabb lehet a pontvadászat, hiszen a kilenc résztvevő játékereje közel hasonló.
    A címvédő Miskolc, amely ezúttal DVTK Jegesmedvék néven szerepel majd, megszerezte az ős-dunaújvárosi Galanisz Nikandroszt, ugyanakkor Bálizs Bence és a vezetőedző, Majoross Gergely az újonc MAC Budapesthez igazolt. Egri Gergely, a DVTK csapatvezetője elmondta: céljuk nem lehet más, mint az ismétlés, azaz az aranyérem megszerzése. Kérdés, hogy az új légiósok tudnak-e olyan teljesítményt nyújtani, mint a tavalyiak - tette hozzá.
    A Dunaújváros ugyan az elmúlt évadban jól szerepelt az alapszakaszban, ám az elődöntőből nem jutott tovább, ráadásul elveszítette főszponzorát, a Docler céget. Lee Gilbertnek, az új vezetőedzőnek nehéz dolga lesz, de amint id. Azari Zsolt ügyvezető elmondta, legalább a rájátszásba jutást megcélozzák. Ugyanez a célja a Corona Brasovnak, amely negyedik lett a 2014/15-ös kiírásban.
    A Debrecen az elmúlt idénynek újoncként vágott neki, és egyből bejutott a rájátszásba. A hajdúságiak szeretnének most előrébb lépni, azaz ők is az elődöntőről álmodoznak. Elképzelhető, hogy a gárda több bajnoki mérkőzését a Főnix-csarnokban rendezi.
    Az Újpest - amely sok szűk esztendő után a tavasszal bekerült a playoffba, főleg a remek légiós csatárainak köszönhetően - a védelmének megerősödésétől várja, hogy a négy közé jusson.
    A Ferencváros és a HSC Csíkszereda az elmúlt bajnokságban a hetedik, illetve nyolcadik helyen zárt, most mindketten előrelépést, rájátszásba kerülést terveznek.
    A mezőnyben a Fehérvár AV19 és a MAC Budapest újonc. Mindkét klubnál most "öregedett ki" annyi junior, hogy érdemes volt felnőtt csapatot indítani. A fehérváriaknál motivációs tényező lehet a játékosok számára, hogy a legjobbak idővel helyet kaphatnak az osztrák ligában (EBEL) érdekelt együttesükben is. A fővárosiaknál viszont a fiatalok mellé sikerült válogatott alapembereket igazolni. Ide került többek között Bálizs, Nagy Krisztián, Pozsgai Tamás és a 222-szeres válogatott Tokaji Viktor is. A két újoncnál nem bocsátkoztak jóslásokba.
    Az előző idényben döntős Érsekújvár nem indul, mert a szlovák szövetség ezúttal nem járult hozzá a szerepléséhez.
    A csapatonként 48 meccses alapszakasz csütörtöktől február 4-ig, a negyeddöntő február 7-től 18-ig, az elődöntő február 21-től március 6-ig tart, míg a döntő március 9-én kezdődik és legkésőbb március 23-án ér véget.
    Az M4 sportcsatorna szerezte meg a MOL Liga közvetítési jogait, és már a csütörtök esti MAC Budapest-Újpest mérkőzést adja a Tüskecsarnokból. A szezonban legalább 40 találkozó lesz látható az M4 Sport-on.
    Kelenvölgyi Ágnes, a MOL csoport szponzorációs vezetője elmondta: kemény és hosszú tárgyalássorozaton vannak túl a szövetséggel, és ezek során meggyőződtek arról, hogy továbbra is érdemes befektetni a sportágba.