Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megkezdte a felkészülést a VRCK

2015-07-28 08:38:13

A Vegyész RC Kazincbarcika örömmel jelentette be, hogy a férfi röplabda NB I-ben szereplő együttes vezetőedzője a 2015/16-os szezonban Toma Sándor lesz.

Toma Sándor az új vezetőedző (A képre kattintva KÉPTÁR nyílik)

A szakember korábban már dolgozott a klubnál, 2007 után tér vissza.Toma az elmúlt szezonokat Miskolc női csapatánál, az MVSC-nél töltötte, ahonnan 2015-ben távozott. Dudás András, aki a mögöttünk hagyott években volt a VRCK vezetőedzője, továbbra is a klub kötelékében marad, gyakorlatilag technikai vezetői pozíciót lát el. 

A csapat hétfőn kezdte meg a felkészülést a 2015/16-os szezonra (A képre kattintva Képtár nyílik)


A Vegyész RC Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapatában folytatja pályafutását Árva Milán és Juhász Péter is – mindketten a klub neveltjei, így mondhatjuk, hazatértek.

Mellettük még hárman érkeztek: Banai Máté, Bene Róbert és Török Roland. Élvonalbeli csapatunk hétfőn kezdte meg a felkészülést a 2015/16-os szezonra. Árva és Juhász is Kazincbarcikán kezdett el röplabdázni, azonban mind a ketten váltottak néhány évvel ezelőtt: Juhász a sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes Fino Kaposvárhoz szerződött, míg Árva a Kecskeméti RC-t erősítette. Váltásuk nem volt hiábavaló, hiszen mind a ketten örülhettek bajnoki címnek, címeknek, illetve kupaelsőségnek, elsőségeknek is.“A junior döntő után kezdtük el komolyabban tárgyalni Dudás András csapatmenedzserrel” – mondta a vrck.hu-nak.

Árva, aki univerzál és szélső ütő poszton is bevethető.

“Azért döntöttem a visszatérés mellett, mert most nagyobb esélyt látok a Vegyészben, hiszen két csapattársam is ideigazolt, ráadásul Peti is hazatért. A célom az, hogy a bajnokságban és a kupában is döntőt játsszunk.

”Juhász két-két bajnoki- és kupaelsőséget könyvelhetett el Kaposváron, de örül, hogy ismét kazincbarcikai színekben léphet majd pályára.

“A nyáron Dudás András felvázolta nekem a klub terveit” – árulta el a magyar válogatott center. “Fontos szempont volt a döntésemben, hogy ismét itthon játszhatok. Úgy gondolom, hogy a mostani csapat jó esélyekkel indul, a bajnokságban és a kupában is eredményes lehet. Kétezer-tizenkettőben bronzérmes lettem a Vegyésszel a bajnokságban, ezt mindenképpen szeretném egy fényesebb medáliára cserélni.

”Ahogy már Árva is említette, két csapattársa is a VRCK-t választotta. Török feladó, Banai pedig center, mind a ketten utánpótlás-válogatott játékosok. Előbbi elárulta, először elutasította a VRCK ajánlatát, hiszen külföldre szeretett volna igazolni.“

A légiós élet sajnos még nem jött össze, de mindenképpen szükségem volt a váltásra, és úgy gondolom, itt tudok még fejlődni, ezért igent mondtam a későbbi megkeresésre” – mondta a tehetséges feladó, aki a 2013/14-es szezonban mindkét fronton aranynak örülhetett a Kecskemét szerelésében.

“A célom természetesen az, hogy a bajnokságot és a kupát is megnyerjük, valamint szeretnék sokat fejlődni.”

(A képre kattintva KÉPTÁR nyílik)

Banai akkor még nem volt a Kecskemét játékosa, amikor Árva és Török duplázott az alföldi csapattal, hiszen abban az idényben a Dunaferrt erősítette. Tavaly több csapat is hívta, a Vegyész is, viszont a KRC mellett döntött, idén azonban már a borsodiakat erősíti.


“Tavaly is hívtak már ‘Barcikára, de akkor még nemet mondtam, a mostani döntő után azonban igennel feleltem” – emlékezett vissza Banai. “Kazincbarcikának egy nagy múlttal rendelkező röplabdacsapata van, emellett minőségi játékosai is. Az előző szezonban megviselt, hogy a bajnoki- és a kupadöntőt is elveszítettük a Kecskeméttel, éppen ezért szeretnék még jobb játékos lenni. Az elmúlt években sokat tanultam, ezeket szeretném kamatoztatni, hogy a csapat hasznára legyek. Úgy gondolom, sikeréhes csapat jött össze a Vegyésznél.”


Bene a Szolnoknak intett búcsút, és a liberó úgy véli, fejlődése szempontjából jó döntést hozott.


“A junior-döntő után keresett meg Dudás András, felvázolta nekem a terveket, lehetőségeket” – osztotta meg velünk emlékeit a sokszoros u-válogatott játékos, aki több utánpótlás döntőn is megkapta a legjobb védekezőnek járó díjat.

“Fiatal vagyok, terveztem már a klubváltást, mert úgy érzem, ez szükséges a fejlődésemhez. Azért döntöttem a Vegyész mellett, mert vonzóak a profi körülmények, a csapat mellett álló szakmai stáb. Fontos volt, hogy a keret is erősebb, jobb a játékosállomány. Az új szezonban szeretném a lehető legjobban segíteni a csapatot, a legfényesebb érmekért akarok csatázni.”

Az eseményen készült riportjainkat, felvételeinket hamarosan megtekinthetik a www.sajomente.hu -ra kattintva

Forrás: www.vrck.hu