Auguszta napja van. | 2024.03.29

Wimbledon - Babosék kikaptak a vegyes páros döntőjében

2015-07-12 19:41:20

 Babos Tímea az osztrák Alexander Peyával az oldalán kikapott a wimbledoni nyílt teniszbajnokság vegyes párosának döntőjében.

    Az All England Club centerpályáján - a Novak Djokovic-Roger Federer férfi döntőt követően - Babosék a svájci Martina Hingis és az indiai Leander Paes alkotta kettőstől szenvedtek vereséget vasárnap, két rendkívül sima játszmában, 6:1, 6:1 arányban.
    A találkozó mindössze 40 percig tartott.

    Eredmény:
    vegyespáros, döntő:
    -------------------
Martina Hingis, Leander Paes (svájci, indiai, 7.)-Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.) 6:1, 6:1
    
    Ahogyan az egész mezőnynek, úgy Baboséknak sem volt sok esélyük a rendkívül rutinos ellenféllel szemben. Az egyesben korábbi világelső Martina Hingisnek előzőleg 12 (tíz női, két vegyes), Leander Paesnek pedig 15 (8 férfi, 7 vegyes) páros Grand Slam-győzelme volt.
    A svájci, indiai duó káprázatosan játszott, Babosék még pontot is csak ritkán értek el, így az első játszmát 19, a másodikat pedig 21 perc alatt bukták el.
    Hingis - aki egyéniben 1997-ben nyert Wimbledonban - szombaton női párosban a szintén indiai Sania Mirza oldalán diadalmaskodott.
    Babos egyesben a második fordulóban a későbbi győztes, világelső amerikai Serena Williamstől kapott ki, míg párosban a francia Kristina Mladenoviccal az elődöntőig menetelt.