Gedeon napja van. | 2024.03.28

Birkózó sikerek – harc az EB-csapatba kerülésért

2015-03-03 14:01:22

Kazincbarcika - Magyar bajnoki ezüstérem és hét egyéni dobogós helyezés a KVSE birkózóinak hétvégi mérlege - tudtuk meg Fodor Páltól, a szakosztály technikai vezetőjétől.

 

Szigetszentmiklóson zajlott a szabadfogású országos bajnokság, ahol nyolc súlycsoportban közel nyolcvanan küzdöttek a helyezésekért. Köztük a barcikaiak büszkesége, a már felnőtt magyar bajnoki címmel is rendelkező, Lagzi Kovács Bendegúz.

Ő a mezőny legnépesebb súlycsoportjában, a 70 kg-osok között küzdötte be magát a döntőbe, ahol ellenfele Lukács Norbert legyőzte, s így Bendegúz magyar bajnoki ezüstérmet szerzett. Mivel azonban legyőzője más súlycsoportban indul az U23-as EB-n, így a barcikaiak kiválósága két hét múlva újra harcba szállhat az EB-csapatba kerülésért.

Felkészítői Gulyás István, Lagzi Kovács Zsolt és Kónya Lajos voltak.

Ezzel párhuzamosan Kabán került sor a XIV. Agro Kaba Kupa meghívásos birkózó versenyre, melyen tizenhat egyesület százhuszonhárom versenyzője állt szőnyegre.

A KVSE birkózó szakosztályát hét versenyző képviselte, akik két első, három második és két harmadik helyet szereztek. Így a gárda a csapatbajnoki versenyben a hetedik helyen végzett.

Aranyérmesek: Vig Tamás (Diák I., 31kg.) és Csernely Balázs (Diák I., 69 kg.). Ezüstérmesek: Pálkutas Levente (Gyermek II., 26 kg.), Kertész Balázs (Gyermek II., 32 kg.) és Kiss Bence (Diák II., 26 kg.). Bronzérmesek: Juhász Zsolt (Serdülő, 76 kg.) és Bordás Dávid (Kadet, 90 kg.). A csapatot Kónya Lajos és Csepregi György készítette fel a versenyre.