Gedeon napja van. | 2024.03.28

Női röplabda Challenge Kupa - Győzni szeretne történelmi mérkőzésén a Békéscsaba

2014-11-11 13:01:00

 A nehézségek ellenére győzni szeretne története első nemzetközi mérkőzésén a Limanar Békéscsabai RSE női röplabdacsapata, amely a Challenge Kupa selejtezőjének második fordulójában hazai riválisát, a Gödöllőt fogadja szerdán.

    Kormos Mihály, a magyar bajnokcsapat vezetőedzője a keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: rendkívül nehéz mérkőzés előtt állnak, ugyanis a Gödöllő ebben az idényben még nem kapott ki, az NB I-ben mind a tíz találkozóját megnyerte, ráadásul nagyon stabil ellenfél, mivel a "kemény magja" évek óta együtt játszik.
    Hozzátette, a BRSE felkészülését ugyanakkor nehezítette, hogy "eszméletlen mennyiségű" játékosuk sérült, illetve lábadozik.
    Baran Ádám elnök arról beszélt, hogy a klub immár nemcsak Békés megye és a dél-alföldi régió, hanem az ország meghatározó csapatává vált. A sportágban rejlő lehetőségekre pedig a döntéshozók is felfigyeltek, hiszen az új szövetségi vezetés és a kormányzati támogatás hatására rohamosan fejlődik a röplabda Magyarországon. 
    Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke a sportág jövőjéről szólva kiemelte, hogy a jövőben teljes fordulatot hajt végre a szervezet, "arccal a néző felé fordul", mindent elkövet annak érdekében, hogy a nézőkből rajongók, a játékosokból pedig hősök legyenek. Ennek érdekében képzési és fejlesztési, valamint marketing és kommunikációs bizottságot is létrehoznak, s azt remélik, hogy egy szomszédos országgal közösen, legkésőbb 2019-ben Európa-bajnokságot rendezhet Magyarország.
    Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere arról biztosította a klub vezetőit, hogy az önkormányzat továbbra is támogatni fogja a BRSE-ét.