Auguszta napja van. | 2024.03.29

Jégkorong Négy Nemzet Torna - A magyarokat legyőző lengyelek nyerték a tornát

2014-11-08 19:50:28

 A magyar jégkorong-válogatott második harmadbeli gyenge védekezése miatt 6-4-re kikapott a lengyel csapattól, amely így a vasárnapi fordulótól függetlenül megnyerte a káposztásmegyeri Jégpalotában zajló Négy Nemzet Tornát.


    2. forduló:
Lengyelország-Magyarország 6-4 (2-2, 4-0, 0-2)
----------------------------------------------
gól: Chmielewski (7., 24., 32.), Kowalowka (19.), Zapala (30.), Pasiut (31.), illetve Vas J. (16.), Sikorcin (20.), Csányi (53.), Sofron (57.)

    Mivel az olaszok büntetőkkel kikaptak a magyarok által legyőzött dél-koreaiaktól, a magyar-lengyel meccs "döntővé" lépett elő, az alapjátékidőben kiharcolt, azaz három pontot hozó győzelem ugyanis a vasárnapi fordulótól függetlenül tornagyőzelmet ért.
    A lengyel gárda az áprilisi divízió I-es világbajnokságon ellenfél lesz - akárcsak a vasárnapi rivális, az olasz csapat is - Krakkóban.
    Rich Chernomaz szövetségi kapitány ezúttal két újoncot avatott a kapus Duschek és a csatár Turbucz személyében.
    A találkozó elején sok hibával játszottak a magyarok, és emberelőnyben, kontrából megszerezték a lengyelek a vezetést. Lassan felpörögtek a hazaiak, sorra kapták a vendégek a kiállításokat, ám a ziccerek eleinte kimaradtak, mert a lengyel kapus, Odrobny bravúrt bravúrra halmozott. Egészen a 16. percig bírta a rohamokat, ekkor Vas János egy lecsorgó korongot emelt a léc alá.
    A szünet előtti hajrában előbb Kowalowka távoli lövése csúszott be Duschek alatt, majd újabb emberelőnyben, hét másodperccel a harmad vége előtt Sikorcin vágta be Metcalfe keresztpasszát.
    A folytatásban Metcalfe hagyott ki egy szólót, majd következett a lengyel henger. Előbb Chmielewski talált be, ami után Duscheket Bálizs váltotta. A kapuscsere nem jött be: a vendégek 1 perc 40 másodperc alatt további három gólt lőttek.
    A harmadik harmadban sok volt a kakaskodás, a játékvezetők több kiállítást ítéltek a magyarok kárára, így aztán esély sem nyílt a hátrány faragására. A játékrész derekán a magyar cserepadnál lévő egyik ajtó leszakadt, percekig szerelték.
    Rögtön a javítás után Csányi szépített, a honosítás előtt álló révkomáromi csatár második válogatottbeli találkozóján is eredményes volt. Kisvártatva Sofron is belőtte az emberelőnyös helyzetet, de már csak bő három és fél perc volt hátra.

    A nap másik mérkőzésén:
Koreai Köztársaság-Olaszország 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 0-0, 1-0), szétlövés után

    Az állás: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Magyarország 3, 3. Koreai Köztársaság 2, 4. Olaszország 1

    pénteken játszották:
Magyarország-Koreai Köztársaság 6-1
Lengyelország-Olaszország 3-2

    A további program:
    vasárnap:
Koreai Köztársaság-Lengyelország 14.30
Magyarország-Olaszország 18.00

 MTI Fotó: Kovács Tamás