Emma napja van. | 2024.04.19

Atlétikai Eb - Zsivoczky bemutatkozott

2014-08-12 09:07:43

 

Elsőként Zsivoczky Attila mutatkozott be a 27 fős magyar küldöttségből a kedden kezdődött zürichi atlétikai Európa-bajnokságon: a tízpróbázó 100 méteren 11.52 mp-es eredményt ért el.

 

    Ebben a számban 25-en indultak, az első próba után a 37 évével a mezőny rangidősének számító Zsivoczky 748 ponttal az utolsó helyen áll.
    `Nem sikerült rosszul ez a futás, idei legjobbamat, a 11.27-et hátszélben futottam, most meg egy kis szembeszél volt. Megyünk tovább` - mondta az MTI-nek Zsivocky Attila.
    A 2005-ben világbajnoki bronzérmes többpróbázó sorozatos sérülései miatt 2010-ben részben visszavonult, ahogy ő fogalmazott, szüneteltette a tízpróbát. A Testnevelési Egyetemen tanít, valamint felesége, az Universiade bronzérmes hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi edzéseit is irányítja, emellett azonban a tréningekkel sem hagyott fel. Idén 7849 pontos eredménnyel teljesítette az Eb-szintet, s mivel felesége edzőjeként amúgy is utazott az Eb-re, a szakvezetés a nevezése mellett döntött.
    A legendás atlétikai helyszínnek számító Letzigrund Stadionban, ahol már 24 világcsúcsdöntésnek tapsolhattak a nézők, némileg hűvös, 20 Celsius fok körüli, de napos időben kezdődtek a versenyek. A magyarok közül az első napon Zsivoczky Attila mellett még 10-en érdekeltek, köztük az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető, Kővágó Zoltán, női 10 ezer méteren pedig már a döntőben áll rajthoz a nap zárásaként Erdélyi Zsófia és Papp Krisztina.

Ha tetszett a cikk lájkolja az oldalunkat, hogy azonnal értesüljön legfrissebb híreinkről!