Tivadar napja van. | 2024.04.20

Labdarúgó NB I - Ötgólos mérkőzésen nyert az Újpest

2014-10-24 19:45:14

 Az Újpest hazai pályán egy góllal jobbnak bizonyult a Nyíregyházánál a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

    
Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus 3-2 (2-1)
-----------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Erdős
    gólszerzők: Simon K. (12.), Bardhi (27.), Stanisavljevic (83.), illetve Pekár (42.), Molnár (88.)
    sárga lap: Heris (80.), illetve Nagy Z. (20.), Kostic (29.), Gengeliczki (57.), Törtei (61.), Spitzmüller (77.)
    
    Újpest:
    -------
Balajcza - Nego, Litauszki, Heris, Forró (Kosovic, 79.) - Nagy G. (Rojo, 88.), Bardhi, Balogh B., Vasiljevic, Suljic (Stanisavljevic, 66.) - Simon K. 

    Nyíregyháza:
    -----------
Balogh J. - Nagy Z. (Fodor, 69.), Gengeliczki, Törtei, Szokol - Zivanovic (Molnár, 75.), Pákolicz, Kostic, Sándor I. (Spitzmüller, a szünetben), Pekár - Koller

    Az első félidő nagy részében az történt a pályán, amit az Újpest akart. Ennek eredményeként a fővárosi csapat már a játékrész közepére kétgólos előnyre tett szert, majd a továbbiakban is kontrollálta a játékot. A vendégcsapat azonban - amelynek kispadján a hét elején váltotta Csábi Józsefet Mátyus János - a szünet előtt nem sokkal váratlanul szépített, mégpedig úgy, hogy a gólpasszt adó Koller Krisztián a labdaszerzése, illetve pontos átadása előtt a partjelzőt is megkerülte.
    Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék, a Nyíregyháza aktívabban futballozott, de továbbra sem volt igazán veszélyes. Az Újpest bő tíz perccel a találkozó vége előtt bebiztosíthatta volna győzelmét, Stanisavljevic azonban kihagyta a Vasiljevic lerántásáért megítélt 11-est, nem sokkal később viszont egy kiugratással szépen futott el, és ezúttal már nem hibázott. A három pont így az összességében jobban játszó fővárosi csapaté lett, mert a Nyíregyháza már csak szépíteni tudott.