Emma napja van. | 2024.04.19

A fotós, akinek Sutil mindent elmondott: be kellett volna küldeni a biztonsági autót

2014-10-09 06:59:01

Vladimir Rys testközelből látta, amint elsősegélyben részesítik Jules Bianchit és ösztönösen képeket is készített, mégsem tette pénzzé azokat. A prágai születésű fotós, aki 2010 óta szabadúszóként dolgozik, elmondta, E.T.-ként néztek rá a kollégák, amiért nem akart pénzt csinálni a képekből.

Rys elmondta, “hogy a sport iránti szeretet és a versenyzők iránti tisztelet miatt sosem fogja” eladni a képet, és csak az FIA számára tette hozzáférhetővé azokat. Felidézte az esetet, miszerint “200 méterre volt a karamboltól, először Sutil balesetét láttam, de akkor még nem szenteltem neki nagy figyelmet”, idézte Ryst cseh lidovky.cz. “Majd elkezdett esni, és láttam, amint Bianchi elhagyja a kanyart, elveszti az uralmat az autó felett. A gumifal miatt részben takarásban voltam, de láttam, amint nekiütközik a darunak, ami megemelkedett. Odarohantam, és akkor már három pályabíró részesítette elsősegélyben”- idézte fel Rys.

Egyből tudta, hogy nagy a baj, mivel “a feje a cockpitnak dőlt, és egyértelmű volt, hogy rossz a helyzet, mert az autóból sem szállt ki”. “Az autó teljesen megsemmisült. Sutil pár méterre állt, és megkérdeztem, mi történt, majd mindent elmondott. Dühös volt, mert ilyen körülmények között be kellett volna küldeni a biztonsági autót. Majd megérkeztek az orvosok, megpróbálták kivenni az autóból, ami nem volt szép látvány. Építettek egy paravánt, hogy semmit se lássunk. Akkor már világos volt, hogy rossz a helyzet.”

“Ösztönösen dokumentálni kezdtem, amikor láttam, hogy elsősegélyben részesítik. Készítettem pár képet. Amikor megérkezett az orvos, abbahagytam”- mondta. Rys elmondta, hogy a visszaúton döntötte el, nem publikálja és adja el a felvételeket. Az FIA-nek odaadta őket dokumentáció céljából.

Rajta kívül még egy japán fotós volt ott, plusz érkezett egy brit is kicsit később. A sajtóteremben “E.T.-ként néztek rám, amiért nem akartam pénzzé tenni a képeket”, mondta.

“Sutil sokkos állapotban volt, fogta a fejét, nem tudta, mihez kezdjen. Mérges volt, fel volt háborodva. Annak ellenére, hogy ezek a srácok gyerekkoruk óta versenyeznek és tudják, hogy ez veszélyes, ha ilyesmi történik, akkor az mindenki számára sokkoló. Engem is sokkolt. Két órán keresztül nem tudtam a munkámra koncentrálni, nem tudtam dolgozni a képeken”- ismerte el a 36 éves fotós.

http://www.f1-live.hu/



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó