Emma napja van. | 2024.04.19

Fordulat a Fradi óvásában

2014-09-25 15:04:27

Az FTC-Rail Cargo Hungaria tájékoztatása szerint újabb érdekes fordulattal folytatódott a HC Leipzig–Ferencváros női Bajnokok Ligája-selejtező utóélete. A fellebbezés megérkezése után ugyanis az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) arról tájékoztatta a klubot, hogy első fokon tárgyalja meg az óvást.

„Elvégeztünk minden szükséges papírmunkát, beadtuk a fellebbezést az EHF eredeti döntése ellen. Ezt követően pedig az európai szövetség szerda késő este értesített minket, hogy mégis befogadta az óvásunkat, és visszautalta az ügyet a jogi bizottság elé, amely első fokon tárgyalja azt. Vagyis jogszerű volt az óvásunk, nem rontottunk el semmit” – mondta a Nemzeti Sportnak Bognár László, a FTC kézilabda-szakosztályát működtető kft. ügyvezető igazgatója.

A HC Leipzig ma késő délutánig juttathatja el az EHF-be a maga álláspontját, az ügyet pedig várhatóan a napokban tárgyalják.

Mint beszámoltunk róla, a botrányos körülmények között véget érő meccs után a népligeti klub – azt követően, hogy vasárnap befizette az 1000 eurós óvási díjat – hétfőn nyújtott be óvást, mert a zöld-fehérek szerint az utolsó lipcsei gólnál már azelőtt megszólalt a mérkőzés végét jelző duda, hogy a hazai játékos eldobta volna a labdát. Az EHF az óvást elsőre formai okok miatt elutasította.

 

forrás: nemzetisport.hu