Csongor napja van. | 2024.04.16

Diósgyőrben sem kötelező idén a klubkártya, több helyen még ingyenes

2014-09-16 08:37:02

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadta a Diósgyőr halasztási kérelmét, így a csapat szurkolóinak az őszi idényben nem szükséges kiváltaniuk a klubkártyát a hazai mérkőzésekre.

 

    A klub honlapjának beszámolója emlékeztet rá, hogy a halasztás a diósgyőri stadionra érvényes, így azoknak a drukkereknek, akik szeretnék idegenbe is elkísérni csapatukat, be kell szerezniük a klubkártyát vagy az MLSZ által kiadott futballkártyát. A DVTK egyúttal kitolta a klubkártya ingyenes kiállításának határidejét is, a honlap szerint "december 31-ig biztosan térítésmentes lesz".
    A Videoton FC a hamarosan kezdődő stadionfejlesztési munkálatok miatt haladékot kapott a klubkártya bevezetésére, október 31-ig ingyenes a kiváltása, utána 1000 forintot kell fizetni érte. Az Újpest is halasztás kapott - elsősorban az FTC elleni találkozóra való tekintettel - február 23-ig. A lila-fehér klub azt is bejelentette, hogy a klubkártya kiváltása november 16-ig ingyenes marad.
    A szurkolói avagy klubkártya az egyesületekhez kötődik, mindegyik egyedi kártyát állít ki, mellyel az összes mérkőzés látogatható, azaz nemcsak az adott klub találkozói. Szeptember 15-ig kötelezően ingyenes volt, s a klubok döntik el, hétfőtől mennyibe kerül. Több klubnál, mint például Pakson (november 15-ig) vagy Dunaújvárosban (október 17-ig) kitolták az ingyenesség határidejét, míg a többi egyesületnél ezentúl 400 és 1000 forint közötti összegbe kerül a kártya elkészítése.
    Négy csapat esetében speciális szabályok is érvényben vannak. A Ferencvárosnál a hazai szurkolóknak a klubkártya kiváltásához és a stadionba lépéshez vénaszkenneres regisztrációra is szükségük van. A vendégdrukkerek és a futballkártya tulajdonosok vénaszkenneres regisztráció nélkül bemehetnek a mérkőzésre, az FTC dönti el, mely szektorokban helyezi el őket. Az FTC és a Debreceni VSC klubkártyája a központi rendszertől független, ezek integrálása folyamatban van. A két rendszer összekapcsolásáig a két együttes klubkártyája nem alkalmas más csapatok mérkőzéseire jegyvásárláshoz, így a ferencvárosi és a debreceni drukkerek futballkártyával vagy saját klubkártyájukkal a két érintett klub által megjelölt módon és helyszínen juthatnak jegyekhez az idegenbeli találkozókra.