Gedeon napja van. | 2024.03.28

Alonso és a Ferrari: Montezemolo távozása „semmin sem változtat”?

2014-09-12 06:51:28

A Ferrarival kapcsolatos legújabb fejlemények nincsenek befolyással Fernando Alonso jövőbeni terveire – írja a versenyzőhöz közeli forrásra hivatkozva a spanyol Marca.

 

Szerdán hivatalossá vált, hogy Luca di Montezemolo feláll a Ferrari elnöki székéből; ugyanazon a napon pedig elhunyt a csapat főtámogatójának, a Santandernek a feje, Emilio Botin, aki nem csupán nagy támogatója volt Fernando Alonsónak (a segítségével érkezett a Ferrarihoz is), de egyben barátja is. Miközben a kétszeres világbajnok a korábbi hírek szerint már közel került a hosszabbításhoz jelenlegi csapatával, egyes feltételezések szerint a nagy bizonytalanság és változás (a Speedweek szerint Alonso éppen Montezemolóval folytatott tárgyalásokat) most újra kérdésessé teheti a spanyol jövőjét. Mint ismert, Alonsót korábban a McLarennel hozták összefüggésbe.
Fernando Alonso - Fotó: xpb

A spanyol Marca egy Alonsóhoz közeli forrást idézve azonban azt írja, a héten történtek nincsenek hatással a bajnok terveire. „A sajtó mindent felfújt. Egy versenyző számára egy új elnök személye semmin sem változtat” – idézik a nevén nem nevezett illetőt, aki ugyanakkor hozzátette, még bármi megtörténhet.

A lap szerint Alonso számára komoly változást jelent ugyanakkor, hogy Montezemolo helyére, akivel szinte apa-fiú viszonyban állt, egy számára ismeretlen személy került, aki ráadásul nem is folyik bele úgy a mindennapi munkába, mint elődje. És hasonló változás ment végbe akkor is, amikor Stefano Domenicali helyére a spanyolok szerint jóval „ridegebb” Marco Mattiacci került. „A kapcsolatok számára nagyon fontosak. És a Ferrarinál most már kevesebb van belőle” – írják.

2005 és 2006 bajnoka a Marca szerint most kivárásra játszik. Két évig érvényes szerződése révén egyfelől megvárhatja, miként alakulnak a Ferrari (és például a McLaren) dolgai 2015-ben, továbbá arról is képet kaphat, milyen változások történnek a versenyzői piacon, mit tervez Sebastian Vettel vagy Lewis Hamilton, s hol üresedik meg egy ülés.
 
Forrás: http://www.telesport.hu/