Andrea napja van. | 2024.04.18

Öttusa-vb - A lovaglás után is az élen Kovács Sarolta

2014-09-05 18:17:43

 A harmadik szám, azaz a lovaglás után is az élen áll Kovács Sarolta a nők hagyományos versenyében a varsói öttusa-világbajnokságon.

    A székesfehérvári öttusázó már az úszást követően is első volt, így utolsóként lovagolt a pályára, amit hibátlanul teljesített. Nem volt könnyű dolga, mivel előtte közvetlen üldözőinek többsége rontás nélkül ment végig a pályán. A nagy nyomást azonban jól viselte a 2011-ben vb-második Kovács és ő is akadályverés nélkül, szintidőn belül teljesítette feladatát.
    A 4x800 méteres, lövészetekkel kombinált futásnál - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - 11 másodperccel rajtolhat majd hamarabb, mint a második helyezett, tavaly vb-bronzérmes Donata Rimszajtye. Az oroszt öt másodperccel követi a londoni játékokon ezüstérmes brit Samantha Murray, de a negyedik helyezett, 2009-ben világbajnok kínai Csen Csien is "látótávolságon" belül van még: ő 18 másodperccel startol Kovács után. Az ötödik helyezett német Lena Schöneborn, aki 2008-ban olimpiát nyert Pekingben, idén pedig Európa-bajnok volt Székesfehérváron, viszont már 28 másodpercre van az éllovastól.
    A döntő másik, versenyben lévő magyarja, Alekszejev Tamara szintén hibátlanul lovagolt, ezzel előrelépett a 27. helyre.
    A harmadik döntős magyar, Földházi Zsófia számára hamar véget ért a pénteki verseny, mivel a vívás során a harmadik asszójában térdsérülést szenvedett.