Gedeon napja van. | 2024.03.28

240 milliós fenyegetés

2014-09-01 07:36:07
Elege van a Mercedes Forma–1-es istálló vezetőinek abból, hogy két pilótája, Nico Rosberg (29) és Lewis Hamilton (29) háborúzik egymással.

Elege van a Mercedes Forma–1-es istálló vezetőinek abból, hogy két pilótájuk, Nico Rosberg (29) és Lewis Hamilton (29) háborúzik egymással.

A múlt héten „békítő tárgyaláson" próbálták rendezni a kakaskodó riválisok viszonyát és szigorú „megtorlást" helyeztek kilátásba, ha tovább folytatják a csatát, s nem tartják be a játékszabályokat.

Spanyol lapértesülések szerint 1 millió dolláros (240 millió forintos) büntetést kell fizetnie annak, amelyikük semmibe veszi a fair play szellemét, valamint nem követi a csapatfőnökök által a rádión adott instrukciókat.

Nem véletlenül volt szükség az intézkedésre. A német 220 ponttal vezet az összetettben, míg brit üldözője 191-el követi.

Mivel nincs erősorrend, azaz első és második számú pilóta, szabadon versenyezhetnek. Ám idén már néhányszor átlépték a sportszerűség határait.

A Belga Nagydíjon Rosberg szándékosan nekiment Hamilton kerekének, aki kiesett

Nyilatkozataikban sokszor krikálták egymást, a legmesszebbre Hamilton ment, aki azt mondta: „Rosberg sosem volt igazi német, ő egy finn-monacói-német inkább".

A pályán még komolyabb balhéik voltak. A monacói időmérőn Rosberg „véletlenül" elfékezte magát, így megfosztotta csapattársát egy gyors körtől, s az első rajthelytől.

Hamilton a Magyar Nagydíjon nem engedte el – hiába kérték főnökei – a németet, aki így lemaradt a dobogóról. A csúcspont pedig a Belga GP-volt, ahol Rosberg a 2. körben nekiment Hamiltonnak, akinek ezért fel kellett adnia a versenyt.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban, amért Toto Wolff (42) csapatvezető és Niki Lauda (65) igazgató rendet akart tenni. – Csapatként ültünk össze és megbeszéltük a konfliktusunkat – számolt be a fejleményekről Hamilton.

– Nico és én is elismerjük, hogy mindketten hibáztunk, és úgy érzem, helytelen lenne ujjal mutogatni a másikra. Bízom benne, egységesebb lesz a csapat a szezon hátralévő részében.