Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tízmilliós nagyságrendű támogatás a fehérvári jégkorongcsapatnak

2014-08-26 09:19:16

 

Tízmilliós nagyságrendű támogatási szerződést írt alá a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat és a Bericap Magyarország vezetősége kedd délelőtt Székesfehérváron.

 

    Az osztrák bajnokságban (EBEL) induló felnőtt csapat kiemelt támogatójának ügyvezető igazgatója, Papp Dénes elmondta, társadalmi felelősségvállalásuk keretében tízmilliós nagyságrendű összeggel támogatják a székesfehérvári jégkorongcsapatot, ehhez pedig a TAO-ból befolyó összegek is hozzáadódnak.
    A cégvezető reményét fejezte ki, hogy a csapatnál kialakított fiatalítási koncepció eredményes lesz, mert az további szurkolókat és szponzorokat szerezhet a sportágnak. Utalt rá, hogy augusztus 12-én, az első edzőmérkőzésen majdnem telt ház, több mint 2500 szurkoló előtt játszott a Fehérvár AV19 az Érsekújvár ellen Székesfehérváron.
    Papp Dénes kiemelte, a Bericap Magyarország a jégkorong mellett az öttusázókat, a kosárlabdázókat és a kézilabdázókat is támogatja a városban. 
    Ocskay Gábor szakosztályvezető a sajtótájékoztatón kijelentette, a rájátszásba kerülés a cél. Hozzátette, az új szezonnak a Rob Pallin, Sille Tamás új edzőpárossal, hét légióssal és tíz új játékossal, összesen 27 fős kerettel vágnak neki.
    A sportvezető felidézte, hogy az EBEL-ben először 2007 őszén indultak és évről évre magasabbra emelték a lécet, egyre nagyobb elvárásoknak kell megfelelni. Ennek érdekében tavaly májusban hároméves fiatalítási ciklusba kezdett a klub, a négy esztendeje működő akadémiáról pedig már tavaly is kerültek fiatalok a felnőtt keretbe. Az akadémián 280 fiatallal foglalkoznak.
    Ocskay szerint felülmúlta a várakozásokat, hogy az előző szezonban rájátszásba került a gárda. Idén hét akadémista került fel a felnőtt keretbe, melyben komoly változások történtek.
    Az utánpótlás-nevelést emelte ki Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke is, aki rámutatott, a keretben 13 olyan játékos van, aki az U18-as, vagy U20-as csapatból került fel.
    A Fehérvár AV19 idei szezonja jövő hétvégén az ifj. Ocskay Gábor emléktornával kezdődik hivatalosan.