József napja van. | 2024.03.19

Idegenben kezd a KKSE férfi csapata

2018-09-16 09:00:02

Tegnap a kazincbarcikai lányok megkezdték a szereplésüket az NB II-es bajnokságban (hazai pályán győzék le a megyei rivális Ózd csapatát; 24-20), ma a férfiakon van a sor.

Bajnoki aranyéremmel a „nyakukban” kezdte meg a felkészülést a KKSE férfi csapata.

Az augusztus 1-től kezdődő felkészülést nehezítette a sok munkahelyi és egyéb elfoglaltság, így a teljes keret csak szeptember elejétől tudott együtt edzeni. Több változás is történt a keretben, visszavonult Teremy László és Kocsis Róbert, Dobó Dániel a szintén barcikai Szalézi DSE-ben folytatja pályafutását, Balogh Gábor egyelőre szünetelteti pályafutását és az egyik gólfelelősünk Hangos Dávid sem tagja már csapatunknak, ő Hajdúnánáson folytatja a kézilabdás karrierjét.

A megüresedett posztokra ígyekezett a lehető legjobb megoldást találni az egyesület vezetősége, így került a csapathoz Bartók Levente kapus Mezőkövesdről a szintén kapus Puskás Attila Bőcsről, Pócs Kristóf és Heidrich Máté, utóbbi kölcsönből vissza, szintén Bőcsről. Régi-új igazolásként Harkó Krisztián Ózdról és szintén az Ózdi KC-ból Kóródi Koppány.

A női mezőnyhöz hasonlóan a férfiaknál is erősödött a mezőny, hiszen a két kieső helyére két bajnokaspiráns érkezett. A zuhanyhíradókból értesülve a Salgótarjánnak és a Hatvannak is a bajnoki elsőség a célkitűzése. Nem lesz egyszerű a feladatuk, hiszen a többi csapat sem tétlenkedett a nyári szünetben, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy akár 6-7 csapatnak is reális esélye van a dobogós helyezések eléréséhez. Ezekhez a csapatokhoz szeretne a KKSE is tartozni, bár fölülmúlni nem tudják a tavalyi helyezésüket, úgy érzik, hogy a dobogó valamelyik fokát el tudják érni.

Kocsis Csaba, a felnőtt férfi csapat játékos-edzője: A személyi változások ellenére úgy érzem nem gyengültünk, a stabilitásunkat megtartva meghatározó csapat szerepét szeretnék és fogjuk is betölteni. A tavalyi szezonban sem volt konkrét célkitűzésünk, az idén is csak annyit kértem a fiúktól, hogy nyerjünk egy meccset (fordulónként ) :) :)

A tavalyi bajnokcsapat első fellépése vasárnap délután Nádudvaron lesz.

2018. szeptember 16. vasárnap 16 óra

Nádudvari ASK - Kazincbarcikai KSE

Nádudvar, Városi Sportcsarnok
Jv.: Bozó, Mezei

 

Hajrá Barcika!!!