Gedeon napja van. | 2024.03.28

Honvéd-bravúr a Nagyerdei Stadionban

2016-03-12 16:42:48

 A Budapest Honvéd nagy meglepetésre 3-0-ra győzött Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában, szombaton.

    A hajdúságiak veresége már csak azért is váratlan, mert eddig nem kaptak ki az idén, ráadásul hazai pályán az előző négy találkozójukat megnyerték.
    A kispestiek harmadik győzelmüket aratták vendégként a szezonban, legutóbb decemberben a Puskás Akadémia otthonából hozták el a három pontot.

    OTP Bank Liga, 25. forduló:
DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 0-3 (0-3)
-----------------------------------------
Nagyerdei Stadion, 2327 néző, v.: Kassai
    gólszerzők: Eppel (4., 26.), Hidi (38.)
    sárga lap: Holman, (77.), illetve Botka (23.), Nagy G. (67.)

    DVSC-TEVA:
    -----------
Radosevic - Brkovic, Mészáros, Korhut (Bódi, a szünetben), Lázár P. - Horváth Zs. (Tisza, a szünetben), Szakály P., Varga J., Ferenczi J. (Jovanovic, 65.) - Holman, Sidibe

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Horváth A. - Botka, Lovric, Bobál D., Baráth - Nagy G. (Márton, 90.), Hidi, Vasiljevic, Szilágyi, Eppel (Vernes, 78.) - Youla (Holender, 63.)

    Kemény és határozott játékkal kezdett a Honvéd, és már a negyedik percben, egy pontrúgást követően Eppel fejesével megszerezte a vezetést. A gyors vendéggól leblokkolta a Debrecent, amely így jó húsz percig sok hibával, veszélytelenül futballozott. Ezt követően átvette az irányítást Kondás Elemér csapata, de újra a "nyakába kapta" a hidegzuhanyt, hiszen egy szöglet után ismét Eppel volt eredményes, megduplázva ezzel a kispesti előnyt.
    Nem sokkal a szünet előtt óriási meglepetésre gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, egy röviden kifejelt labdát Hidi kapásból bombázott Radosevic hálójába.
    A második félidőben a Debrecennek ki kellett támadnia, a Honvéd pedig rutinosan a kontrákra rendezkedett be, és kis híján növelte is előnyét. A folytatásban a hazaiak ugyan próbálkoztak, de Tisza szabadrúgását leszámítva - amelyet Baráth bravúros mozdulattal fejelt ki a gólvonalról - nem jutottak el komolyabb helyzetig, így a Honvéd teljesen megérdemelt győzelmet aratott.