Emma napja van. | 2024.04.19

Mobil madárles, keszonirodalom és okos szobor is lesz az idei PLACCC-on

2014-09-22 17:05:38

 Mobil madárles, keszonirodalom és okosszobor is szerepel a programban a kedden kezdődő PLACCC Fesztiválon, amely szeptember 28-ig a főváros számos helyszínén várja izgalmas előadásokkal, köztéri alkotásokkal az érdeklődőket.

    Az idei fesztivál mottója a Tükörben a város, amivel az a szervezők szándéka, hogy feltárják, felidézzék, felforgassák, újragondolják és átértelmezzék a várost - olvasható a programról szóló közleményben.
    A kilencedik PLACCC Budapest különböző közterein, olyan magyar és nemzetközi alkotócsoportok közreműködésével zajlik majd, amelyek az adott helyszínekhez kapcsolódó, azokra reflektáló alkotásokkal, előadásokkal, installációkkal várják az érdeklődőket.
    A fesztivál keretében évről évre olyan ideiglenes alkotásokat is bemutatnak, amelyek akár hosszabb távon is a választott helyszínen maradhatnak.
    A PLACCC 2014 programkínálatában számos színházi és táncelőadás, köztéri építészeti-képzőművészeti installációk és dizájnakciók is szerepelnek. A Birdwatching4x4 mobil megfigyelődobozában utazva például bárki megtapasztalhatja a belvárosi utcák lassú mozgását, Csepelen egy pop-up galéria és egy valóságszoba nyílik, a 011-Alkotócsoporttal közösen pedig a résztvevők saját döntési elveiken alapuló alkalmi labirintusukat is megépíthetik.
    Ezen túl lesz kertmozis filmvetítés a Fix Sarok parkjában, lehetőség lesz kortárs irodalmat hallgatni egy keszonkészülék belsejében, de még interaktív kalandok részese is lehet a látogató egy ember nagyságú okosszobor és néhány "égi (fény)jelet adó" szenzor segítségével.
    Részletes program a placcc.nolblog.hu oldalon található.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó