Emma napja van. | 2024.04.19

Kolibri Fesztivál - Egész napos családi program szombaton a Jókai téren

2014-09-05 18:12:23

Hagyományaihoz híven egész napos, ingyenes családi eseménysorozattal nyitja meg az új évadot a Kolibri Színház szombaton.

    A 23 éve indult nemzetközi Kolibri Fesztivál célja, hogy olyan produkciókat mutasson be, amelyek a közönség szórakoztatását, tartalmas időtöltését szolgálják, számot adnak a báb- és utcai előadóművészet világtendenciáiról és valamennyi korosztályt képesek megszólítani. Ennek jegyében a Jókai téren felállított színpadokon és a színházban zajló rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek vendégfellépők - olvasható a színház honlapján.
    A rendezvényen képviselteti magát a Ciróka Bábszínház, Fabók Mancsi Bábszínháza, a Figurina Kisszínpad, a Hepp Trupp, a Ziránó Színház, a Kabóca Bábszínház, a Vojtina Bábszínház, a Báb-Szín-Tér, valamint a szlovákiai Árgyélus Színház. A Kolibri fúvósok mellett a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar is fellép. A színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata várja a gyerekeket.
    A színház tájékoztatása szerint este Történetek Kínából címmel a Sanghaji Bábakadémia szabadtéri produkcióját láthatja a közönség. A sanghaji akadémia parádés előadásában a közönség több tradicionális kínai történetet ismerhet meg, amelyek a kínai hagyományos bábtechnikák gazdag, sokszor akrobatikus elemeket sem nélkülöző világába is betekintést nyújtanak.
    A programokat szakmai beszélgetés zárja, amelyet Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezet és átadják a fesztivál legjobb fellépőjének járó Michel Indali-díjat. A rendezvényen megkoszorúzzák a 2011-ben elhunyt Kemény Henrik bábművésznek a színház homlokzatán elhelyezett emléktábláját.
    2014-ben immáron húsz éve emlékeznek meg Bors néni születésnapjáról a Kolibri Színházban. Az évforduló alkalmából szeptember 13-án, szombaton kiállítást rendeznek és kerti mulatságot szerveznek a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
    A Kolibri Színház az idei évadban négy bemutatót tervez: novemberben Selma Lagerlöf A Trollgyerek című művéből készül zenés előadás Novák János rendezésében, 2015 februárjában a színház művésze, Tóth József rendezi Oláh-Horváth Sári írásából a Háromnegyed és Holger Scober művét, az Apa, Anya, Fiú, Lány című produkciót. Ezzel párhuzamosan készül Novák János rendezésében Selma Lagerlöf meséjéből, A karácsonyi rózsa legendájából a harmadik bemutató. Márciusban Kuthy Ágnes viszi színre A medve, akit Vasárnapnak hívtak címmel Axel Hacke művét.