Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tizenötödik alkalommal rendezik meg Galvácson a falunapot

2014-09-03 17:35:51

Augusztus harmincadikán rendezték meg tizenötödik alkalommal a Galvácsi Falunapot. A festői borsodi kistelepülésen hagyománnyá vált a falu teljes lakosságának részvétele a falunapi ünnepségen.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Slezsák József polgármester

Slezsák József polgármester és a szervezők a finom ételek mellett, az egésznapos szórakoztató rendezvényekről is gondoskodtak. A programokkal zsúfolt szombati napon az időjárás is kegyes volt a galvácsiakkal. A későnyári napos szombati délutánon, a résztvevők nemes küzdelmet folytattak a legjobb étel címéért. Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen a finomabbnál finomabb levesek és pörköltek közzül kellett legfinomabbat kiválasztani.

Az üstben ízletes gulyás rotyogott. A közösségi tér szabadtéri szinpadán egymást váltották a programok. A lovasbemutató, a motorostalálkozó, az edelényi lánycsapat és a galvácsi fiúcsapat izgalmas focimérkőzése, kellemes és izgalmas időtöltést jelentett a falunapon résztvevő érdeklődőnek. A zenéről Németh Gyula énekes gondoskodott.

Az ünnepségre meghívták Demeter Zoltán országgyűlési képviselőt aki beszédébén kiemelte a tisztelet és a bizalom jelentőségét, és példaértékűnek nevezte a galvácsiak közösségét, összetartását. A képviselő remélte, hogy a tizenötéve folytatódó hagyomány példaként szolgál a fiatalabb nemzedékek számára.

            Kész a fimon gulyás              Németh Gyula énekel 

IDE KATTINTVA KÉPTÁR NYÍLIK