Auguszta napja van. | 2024.03.29

Elkezdődött a 21. Országos Diákfilmszemle

2014-08-28 15:34:09

Kezdetét vette a 21. Országos Diákfilmszemle csütörtökön, amelyen a versenyre nevezett mind a 105 filmet levetítik, a legjobbakat a fesztivál zárónapján, augusztus 31-én díjátadó keretében jutalmazzák.

    Idén a zsűri tagjai mindennap a program után értékelik az aznap látott filmeket, konzultációt tartanak a közönség, az alkotók és az érdeklődők részvételével a fesztivál helyszínén, a fővárosi Aranytíz Kultúrházban - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Az idei zsűriben Matkócsik András operatőr-rendező, Medgyesi Gabriella szerkesztő-rendező, Nyakó Júlia színművész, Szita Miklós Balázs Béla-díjas producer és Kovács Gábor újságíró foglal helyet.
    A Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Kultúrház és a Polifilm Műhely Alapítvány idén is három kategóriában fogadta a fiatalok nevezését, korcsoport szerint általános iskolás, középiskolás, fiatal filmes és öregdiák kategóriákban.
    A vetítések időpontjáról és a részletes programról a http://www.polifilm.hu/images/doc/2014/2014_diakfilmszemle_program.pdf oldalon lehet tájékozódni.

 

MTI