Auguszta napja van. | 2024.03.29

Komolyzene, dzsessz és gospel a hamarosan kezdődő Kaposfesten

2015-08-09 07:48:16

 Tizennégy klasszikus zenei hangversennyel, dzsessz- és gospelkoncertekkel, cigányzenével és kiállításokkal várja vendégeit az augusztus 13. és 19. között hatodik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a Kaposfest.

    Az új művészeti vezetők, Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész által összeállított programban fellép mások mellett Andreas Ottensamer, Koh Gabriel Kemada, Würtz Klára, Farkas Gábor, Finghin Collins, Perényi Miklós, Dudu Carmel, Zempléni Szabolcs és az Erkel Ferenc Kamarazenekar.
    A diákokat a "Kaposfest párnával" próbálják megnyerni, amellyel egy koncertjegy áráért mind a 14 klasszikus koncertet meghallgathatják. A hangversenyek a fesztivál indulása előtt már majdhogynem teltházasak - írták közleményükben a szervezők.
    A fesztiválon a könnyűzenét sem hanyagolják el. Az esemény teljes ideje alatt esténként ifj. Sárközi Lajos és zenekara játszik a Kapos Hotelben. A cigányzene egyik legkiválóbb képviselője nem először mutatkozik be a Kaposfesten, a korábbi években a fellépő művészek óriási lelkesedéssel, éjszakába nyúlóan zenéltek együtt a zenekarral - idézik fel a beharangozóban.
    Augusztus 14-én este a Hang-Árban ad koncertet a Blahalouisiana, másnap a Headbengs, 16-án este a Random Trip, majd 17-én a Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul and Gospel kórus lép színpadra. A könnyűzenei koncertek látogatása ingyenes.
    A csönd ideje címmel a fesztivál ideje alatt nyílik meg Baksai József Munkácsy-díjas festőművész kiállítása a Vaszary Képtárban. A Rippl-Rónai-teremben Szigeti Tamás fotóművész neves klasszikus és dzsesszzenészekről, karmesterekről, énekesekről készült, da Capo című portrésorozatát is megtekinthetik az érdeklődők. A képeken mások mellett Babos Gyula, Eötvös Péter, Kobajasi Kenicsiro, Kocsis Zoltán, Plácido Domingo, Rolla János és Szakcsi Lakatos Béla tartja kezében évtizedekkel korábban készült fiatalkori fotóját.