Emma napja van. | 2024.04.19

Palóc linzert gyártanak szeptembertől Érsekvadkerten

2014-08-08 12:41:54

Palóc linzert gyártanak szeptembertől a Nógrád megyei Érsekvadkerten; a támogatott programban kilenc embernek adnak munkát 28 hónapon keresztül - tájákoztatta az MTI-t a programot bonyolító Nógrádi Korona Szociális Szövetkezet elnöke pénteken.

Precsina Norbert elmondta: a rétsági központú szociális szövetkezet foglalkoztatási programja a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 50 millió forintos támogatásából valósul meg.
Megkezdik az üzem kialakítását, a gépek beszerzését és beállítását Érsekvadkerten, majd szeptembertől indul a képzés és a foglalkoztatás - tette hozzá.
Kilenc, Rétságon és Érsekvadkerten élő, hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat majd a szövetkezet a sütemény gyártására, a linzert a Coop üzlethálózatán keresztül értékesítik.
A dolgozók foglalkoztatását 14 hónapig a program biztosítja, ezt követően újabb 14 hónapig a szövetkezetnek kell alkalmaznia az embereket.
Precsina Norbert elmondta: a palóc linzer a település és Palócföld hagyományait képviseli.
Mint az MTI korábban megírta, hasonló program indul ősztől Érsekvadkerten a Nógrádi Palócok Szociális Szövetkezete szervezésében: 11 helyben élő, hátrányos helyzetű embert foglalkoztatnak a nagygönc, vagyis a töltött burgonyagombóc gyártásában legalább 28 hónapig, a projektre száz százalékos, 49,9 millió forintos támogatást nyertek el a TÁMOP pályázatán.