Gedeon napja van. | 2024.03.28

Két tematikus vetítéssorozatot indít márciusban a Puskin mozi

2015-02-28 11:27:02

 Steven Spielberg és Martin Scorsese alkotásaiból, valamint hollywoodi klasszikusokból indítanak vetítéssorozatot március 11-től a budapesti Puskin moziban.

     A tavaly nagy sikert arató, Steven Spielberg és Martin Scorsese munkáiból álló filmklub idei programja Steven Spielberg Oscar-díjas alkotásával, a Ryan közlegény megmentése vetítésével veszi kezdetét március 11-én - olvasható a Budapest Film MTI-hez elküldött tájékoztatójában.
    Június 17-ig nyolc filmet láthatnak az érdeklődők, köztük olyan klasszikusokat is, mint az E.T. - A földönkívüli. A műsorban Scorsese A leleményes Hugo című filmje mellett Spielberg Kapj el, ha tudsz című krimije, valamint a részben Magyarországon forgatott München című alkotása is szerepel. A sorozat Scorsese A Wall Street farkasa című nagysikerű életrajzi drámájával zárul.
    A Puskin mozi június 18-ig tartó másik tematikus sorozatában kilenc klasszikus hollywoodi produkciót vetítenek. 
    A műsorra tűzött filmek érintik az amerikai film történelmének fontos periódusait: az 1950-1960-as évek aranykorát, az 1970-1980-as évek Új Hollywoodját, valamint az 1990-es évek függetlenfilmes korszakát.  
    A vetítéssorozat március 12-én Blake Edwards Álom luxuskivitelben című 1961-es romantikus vígjátékával indul, Audrey Hepburn főszereplésével. Gregory Peck oldalán szintén Audrey Hepburn lesz látható William Wyler 1953-ban készült Római vakációjában, de bemutatják Polanski Kínai negyed című filmjét, Jack Nicholsonnal és Faye Dunaway-jel a főszerepben, valamint Terry Gilliam híres sci-fijét, a 12 majmot és Oliver Stone Született július 4-én című alkotását.    
    Minden előadás 18 órakor kezdődik. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal játsszák - olvasható a tájékoztatóban.