Emma napja van. | 2024.04.19

Február elején Kocsonyafarsang

2014-11-20 20:23:26

Február ötödikén kezdődik, és három napig tart Miskolcon a Kocsonyafarsang - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Kriza Ákos miskolci polgármester elmondta, hogy a tavalyi, I.Becherovka Kocsonyafesztiválra több mint kétszázezren látogattak ki, amelyet nehéz lesz túlszárnyalni. Azonban a második Kocsonyafarsangra néhány kúlturális- és gasztronómiai változással készülnek, ami a remények szerint több látogatót vonz.

Bővítették a fesztiválterületet. A korábbi megszokott helyszínek mellett a Hősök terén is várják majd a látogatókat. A vásár a sétáló utcán, a színpadok pedig a Szent István téren, az Erzsébet téren, a Művészetek Háza előtti téren és a Szinva teraszon lesznek.

Bíró Tibor a a Cine-Mis Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója beszámolt az I. Becherovka Kocsonyafarsang tapasztalatairól. A gasztronómiai kínálatot több mint 220 partner biztosította, ebből 120 különlegességeket kínáló árus, ezen kívül népművészek, képzőművészek is kínálták portékájukat.

Őstermelők is megjelentek a fesztiválon, és nagy számban képviselték magukat a miskolci vendéglátósok és kereskedők. Őket idén is azzal ösztönzik a megjelenésre, hogy kedvezményt nyújtanak számukra. Bíró Tibor hozzátette, az előző Kocsonyafarsangon is jelentős túljelentkezés érkezett mind a kereskedőktől, mind a kiállítóktól, reményeik szerint 2015-ben még többen jelennek majd meg az eseményen. A rendezvény ötvenkét millió forintba került, és minden számla időben ki lett fizetve. Majd levetítettek egy kisfilmet.

Az idei rendezvényen miskolci vagy miskolci kötődésű zenekarok lépnek fel, mások mellett a Paddy and the Rats, a Bíborszél, a Reflex és a Bohemian Betyars, és még izgalmasabbá a DVTK bevonásával teszik az aznapi programot.

A tervek szerint fellép mások mellett Pál Dénes, Majka és Curtis, Ganxta Zolee és a Kartel vagy éppen ByeAlex. A Kocsonyafarsang teljes programját december elején hozzák nyilvánosságra,