Henrik napja van. | 2020.07.15 | MNB középárfolyam:

Tárgyalt a pedagógusok sztrájkbizottsága és a kormány - nincs megegyezés

2016-04-11 15:40:33

 Bár némi előrelépés történt, de megállapodás nem született a pedagógusok sztrájkbizottsága és a kormány hétfői tárgyalásán az április 20-ra bejelentett országos pedagógussztrájk még elégséges szolgáltatásairól - derült ki a köznevelési helyettes államtitkár és Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete elnökének nyilatkozatából.

    Sipos Imre helyettes államtitkár azt mondta: az álláspontok annyiban közeledtek, hogy a még elégséges szolgáltatások körébe a személy és vagyonvédelem, a gyermekek felügyelete, étkeztetése tartozhat egy esetleges munkabeszüntetésnél. Kitért a kormány javaslatára is, miszerint, egy esetleges sztrájk alatt minden intézményben szükség van a még elégséges szolgáltatások biztosítására.
    Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta,  azt javasolják: az egy adott intézményben a sztrájkban résztvevők felmérése és a tanulók számának meghatározása után szülessen döntés, hogy abban az intézményben biztosítják-e a tanulók számára az elégséges szolgáltatást.
    A pedagógusok sztrájkbizottsága javaslatára a kormány kedden délelőtt 10 óráig válaszol.