János napja van. | 2019.06.26 | MNB középárfolyam:

Sziget - Idén újra lesz elektronikus zenei sátor

2015-02-10 11:18:43

 

Egy év kihagyás után idén ismét lesz elektronikus tánczenei sátor a Szigeten, ahol a műfaj számos kiválósága lép fel. Emellett a szervezők kedden azt is nyilvánosságra hozták, hogy a fesztivál záró buliját az elektronikus zene fiatal sztárja, Martin Garrix adja.

 

    A szervezők az MTI-hez is eljuttatott közleményben mintegy harminc újabb fellépőt jelentettek be. 
     Az összegzés szerint az elektronikus zenei sátor fellépői között lesz a W&W, Sander van Doorn, a Jaguar Skills, Bassjackers, Julian Jordan és Sidney Samson. 
    A Nagyszínpadra visszatér a Gogol Bordello zenekar, az A38 nagysátorba legújabb lemezével érkezik a Katie White énekesnő és Jules De Martino producer alkotta indie-dance-pop duó, a The Ting Tings. Tavaly megjelent lemezével jön a Szigetre a brit indie-folk énekes-dalszerző Mike Rosenberg, művésznevén Passenger. Mások mellett fellép a sátorban a héttagú Jungle zenekar, az Infected Mushroom, valamint az Enter Shikari is.
    A Világzenei Nagyszínpadon a fellépők sorát erősíti Mariza, a balkáni zenében "utazó" Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, valamint a fesztiválra sokadszorra visszatérő orosz ska zenekar, a Leningrad, a Che Sudaka és a Canzoniere Grecanico Salentino formáció is.