Auguszta napja van. | 2024.03.29

Másfél milliárd forintos kulturális fejlesztés zárult Győrben

2020-04-28 15:59:00

Másfél milliárd forintos kulturális fejlesztés zárult Győrben: 2017 és 2020 között európai uniós és állami forrásból fejlesztették a város kulturális rendezvényeinek infrastrukturális hátterét - tájékoztatta a győri önkormányzat kedden az MTI-t.

    A közlemény szerint a beruházás célja az volt, hogy növekedjen a Győrbe látogató turisták száma, az ott eltöltött idejük és az igénybe vett szolgáltatások mennyisége, és így a turisztikai árbevétel is.
    A fejlesztéssel azt is szerették volna elérni, hogy a megyeszékhely történelmi belvárosának kül- és beltéri kulturális és örökségi értékeit és helyszíneit hasznosítsák.
    Létrehozták az Egy város, ezer élmény - Kultúra elnevezésű turisztikai imázsterméket, amelyben az egész évet átfogják a rendezvények. Ezek közé tartozik az Advent Győrben, a Barokk Bál, a Barokk Esküvő, a Győri Bornapok - Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, a Győri Könyvszalon, a Győri Nép- és Világzenei Fesztivál, a Győri Rotary Fröccsnapok, a Győri Tavaszi Fesztivál, a Győrkőcfesztivál, a Magyar Táncfesztivál és Gyermek Táncfesztivál, valamint a Szent László Napok programsorozata.
    A fejlesztés részeként színpadtechnikai, hangtechnikai, fénytechnikai és vizuáltechnikai eszközöket, valamint mobil lelátókat vásároltak, mert a rendezvénykínálat fenntartásához elengedhetetlen volt, hogy az infrastrukturális és szervezeti háttér rendelkezésre álljon. Az eszközöket a Győr Projekt Kft. üzemelteti.
    A tájékoztatás szerint mindegyik rendezvény látogatott, a fesztiválok és koncertek már nemcsak a győrieket mozgatják meg, hanem a régió más településeiről, valamint Ausztriából és Szlovákiából is egyre több látogatót csábítanak a városba.