Rudolf napja van. | 2024.04.17

Jeles informatika érettségivel kiváltható az ECDL-vizsga

2020-04-28 14:59:00

Az emelt- vagy középszintű informatikai érettségi vizsgát jelesre teljesítők további vizsga nélkül igényelhetnek ECDL-bizonyítványt, amelyet elektronikus úton kapnak meg - közölte a Neumann Társaság kedden az MTI-vel.

    A jelesre érettségizők az ECDL-képzés hétmodulos (számítógépes alapismeretek, online alapismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, prezentáció, IT biztonság) standard vizsgája alól mentességet kapnak az ECDL-bizonyítvány igénylésekor. A magasabb szintű digitális készségeket biztosító  ECDL-vizsgamodulokból (például az Advanced szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés és prezentációkészítés) a jeles érettségit teljesítőknek is szükséges különálló vizsgát tenniük.
    Az ECDL standard bizonyítványt a jelesre érettségizők a vizsgaeredmény kézhezvételét követően kaphatják meg, ha kitöltik a társaság letölthető regisztrációs lapját, amelyet aláírva az érettségi bizonyítvány vagy törzslapkivonat képével együtt e-mailben elküldenek a recepcio@njszt.hu címre. További információk a jeles érettségivel kiváltható ECDL-vizsgáról, a vizsgaközpontokról, és a bizonyítványról a társaság honlapján, a https://njszt.hu/ oldalon találhatóak.