Andrea napja van. | 2024.04.18

Balesetveszély Kazincbarcikán a Herbolyai úton

2020-04-27 15:25:00

Olvasóink jelezték, hogy sötétedés után balesetveszélyes közlekedni Kazincbarcikán a Herbolyai és az Akácfa úti kereszteződésben. Az utcában közművet fektetnek. A Herbolyai úttest közepén és két szélén mély árkokat ástak, ami sárga "gázvezeték" jelzőszalaggal van körbekerítve. 

Az úton található árkok leszűkítik a közlekedési sávokat. A jelzés nappal látható, sötétedés után szinte észrevétlen, és ezáltal rendkívül balesetveszélyes arrafelé az éjszakai autózás. Munkatársunkat a helyszínen néhány arra járó autóvezető arról tájékoztatta, az elmúlt héten több alkalommal jelezték a balesetveszélyt, de azóta semmi nem történik.

Közlekedési szakértőnk véleménye szerint, az önkormányzati fenntartású útra kiadott kezelői - ugyancsak önkormányzati - nyilatkozatnak, tartalmazni kellene a forgalom elterelésének tervét, a munkálatokat jelző táblák és éjszakai sárga villogó kihelyezését.

Érthetetlen, hogy a közterületekért felelős Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet, miért nem intézkedik? Több autóvezető, elmondásuk szerint, bejelentette a veszélyt, és a naponta arra járó rendészeti autókban ülőknek is érzékelni kellene, hogy nincs megfelelően jelezve, kivilágítva az úttest kellős közepén lévő munkaterület. Módfelett érdekes ez a "veszélyhelyzet nem észrevétele". Magánszemély ha lerak valamit a kapuja előtti közterületen, pillanatokon belül megjelennek a közterületfelügyelők és azonnal intézkednek.