Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2020-04-25 16:35:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Kontinensünk nagy részén továbbra is anticiklon alakítja az időjárást. A Skandináv-félsziget északi vidékein egy kisebb légörvény okoz felhősödést, szórványosan havazást, hózáport. A Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik, amelynek frontjai mentén erősen felhős, borult az ég, illetve eső, zápor is előfordul. A Kárpát-medencén vasárnap estig az előbb említett ciklon hidegfrontja vonul át, amely nagy területen okoz erős, viharos erejű szelet.

    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
    ----------------------------------------------------

    Éjszakára az ország nagyobb részén csökken a felhőzet, azonban a Dunántúlon, hajnaltájt már az Észak-Alföldön is előfordulhatnak felhősebb körzetek, ám csapadék már nem lesz. Vasárnap erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amely során átmenetileg erősen felhős időszakok is lehetnek, de emellett több-kevesebb napsütés valószínű. A délnyugati vidékeken néhol kisebb zápor kialakulhat, másutt számottevő csapadék nem várható. Az erős, gyakran viharos északnyugati szél kora estétől mérséklődik jelentősebben. Vasárnap már csak időnként élénkülhet meg az északias szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de az északi völgyekben, fagyzugokban fagypont körüli értékek is lehetnek.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 16 és 22 fok között valószínű.