Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2020-04-20 16:59:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    A Brit-szigetektől nyugatra egy többközéppontú ciklonrendszer örvénylik. Frontjai mentén többfelé esik az eső. A Földközi-tenger medencéjében is sok a felhő, alapvetően ciklonális hatások érvényesülnek, és többfelé esik az eső is. Délkelet-Európa időjárását egy, a középpontjával Oroszország felett található ciklon hosszan elnyúló frontzónája alakítja. Európa északi részén egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el, területén kevesebb helyen fordul elő csapadék. A magasnyomás központja fokozatosan dél felé mozdul, és a peremén hűvös, száraz légtömegek érkeznek kedd estig a Kárpát-medence fölé.

    Várható időjárás kedd estig:
    ----------------------------
    Éjszaka továbbra is derült lesz az ég, legfeljebb délnyugaton, délen lehet kevés fátyolfelhő. Kedden napos idő várható, de az ország déli felén erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Csapadék továbbra sem lesz. Az élénk északkeleti szelet az Alföldön és az Északi-középhegységben erős lökések kísérhetik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 6 fok között várható. Az északi völgyekben, az Alpokalján és a Kisalföldön gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 20 fok között valószínű.