Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az IMF már egyáltalán nem tekinti unortodoxnak a magyar gazdaságpolitikát

2020-04-16 13:10:00

Megváltozott az utóbbi időszakban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországhoz való hozzáállása, már nem tekinti például unortodoxnak a magyar gazdaságpolitikát - mondta Szakáli István Loránd, a Századvég vezető elemzője csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

    A műsorban arról beszéltek, hogy az IMF szerint az Európai Unióban idén a magyarországi nemzeti össztermék (GDP) fog a második legkisebb mértékben csökkenni a koronavírus-járvány miatt.
    Szakáli István Loránd elmondta, az IMF mára más országok számára is követendőnek ítéli a magyar gazdaságpolitikát. A szervezet ugyanakkor pozitívan értékeli a magyar kormány gazdaságvédelmi akciótervét, illetve intézkedéseit is.
    Hozzátette a kormány gazdasági akcióterve kifejezetten a gazdaság újraindításával foglalkozik, s ezek az intézkedések szükségesek ahhoz, hogy a munkahelyeket megőrizzék, újakat hozzanak létre, és megerősítsék a gazdaság szerkezetét.
    Kitért arra is, a járvány elleni védekezés miatt mesterségesen kellett leállítani a gazdaságot; a legnagyobb kérdés, hogy mikortól nem kell már félni a járványtól, mikor lesz meg a vakcina, hiszen csak ezt követően lehet újraindítani a gazdaságot.