Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2020-04-11 17:18:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Ciklonok és frontjaik teszik változékonnyá kontinensünk északnyugati, nyugati tájain az időjárást. A Brit-szigeteken és a Skandináv-félszigeten több helyen esik az eső, főként a magasabban fekvő tájakon havazás is előfordul. Az Ibériai-félsziget közelében is sok a felhő, több helyen eső, zápor is előfordul. Ezzel szemben Közép-Európában anticiklonális hatások érvényesülnek, többnyire napos az idő, csak kevés helyen fordul elő csapadék. A Kárpát-medence fölé vasárnap pár fokkal melegebb, és kissé nedvesebb léghullámok érkeznek.

    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
    ----------------------------------------------------
    Szombaton a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk csapadék nélkül. Vasárnap elsősorban az ország északnyugati, északi felében gomolyfelhők képződnek, majd délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. A legtöbb napsütés az Alföldön valószínű. Vasárnap az Alpokalja fölé egy-egy zápor besodródhat. Szombatn az északkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések, majd vasárnap délire fordul a szél, és a Kisalföld térségében néhol megerősödik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 20 és 25 fok között várható.