Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2020-04-06 16:40:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Ciklon mélyül ki Izland közelében, emiatt arrafelé sok helyen havazik, a viharos szél mellett néhol hófúvás is kialakul. A légörvény hosszan elnyúló hidegfrontja elérte Európa nyugati partvidékét; Írországban és Portugáliában több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullik. Szintén ciklon található a Földközi-tenger keleti medencéje felett, hatására a Balkán-félszigeten sok helyen esik a eső, helyenként zivatar is előfordul, főként a magasabban fekvő tájakon havazik is. Kontinensünk nagyobb részére - beleértve a Kárpát-medencét is - egy anticiklon van hatással, így általában napos, száraz az idő. Számottevő időjárás-változás hazánk területén kedden sem valószínű.

    Várható időjárás az ország területén kedd estig:
    ------------------------------------------------

    Hétfőn és kedden is felhőtlen, száraz időre van kilátás. A déli, délkeleti szelet az ország nyugati felében élénk, olykor erős lökések kísérik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb, míg a belvárosi területeken, vízpartokon, illetve a magasabban fekvő helyeken enyhébb lehet a hajnal.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 22 fok között várható.