Auguszta napja van. | 2024.03.29

Betörésekkel gyanúsítanak egy öttagú társaságot

2020-04-03 18:51:18

Az ország több településén betöréses lopásokat követett el egy öttagú társaság, a gyanúsítottak közül három embert letartóztatott, kettő ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

    A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken közölte, január 31-én egy nagykanizsai nő tett feljelentést, hogy otthonukból ismeretlenek laptopokat, tévékészüléket, gitárt, órákat, ékszereket és pénzt loptak el. Két héttel később két zalaegerszegi lakásban is betörés történt.
    A zalai rendőröknek sikerült azonosítaniuk a feltételezett elkövetőket, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a cigándi rendőrőrs közreműködésével szerda reggel - összehangolt akció keretében - budapesti, cigándi és tatabányai lakcímükön elfogták a betörésekkel gyanúsítható öt férfit.
    A házkutatások során a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak több ellopott ékszert, elektronikai eszközt, valamint a bűncselekmények elkövetéséhez használt szerszámokat és két autót. A nyomozók azt is megállapították, hogy 2019 decembere óta Egerben, Várpalotán, Gödöllőn és Nagykanizsán követett el hasonló bűncselekményeket a társaság.
    A Zalaegerszegi Törvényszék pénteki közleménye szerint a Zalaegerszegi Járásbíróság, nem jogerősen, 30 napra elrendelte három férfi letartóztatását, kettőt pedig lakhelyelhagyási tilalommal sújtott.