Gedeon napja van. | 2024.03.28

Két oroszországi terrortámadás meghiúsításáról számolt be az FSZB

2020-04-03 16:30:00

Iszlamista terrortámadást hiúsított meg az orosz titkosszolgálat a dél-oroszországi Sztavropoli területen és Hanti- és Manysiföld autonóm körzetben  - közölte  pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) .

    A Sztavropoli területen lévő Nyeftyekumszkban az FSZB az Iszlám Állam terrorszervezet rendőrőrsök és forgalmas helyek megtámadására készülő két fős sejtjét számolta fel. Az egyik tagot elfogták, a másikat "semlegesítették".
    A hatóságok ezen a helyen robbanószerkezet házi előállítására alkalmas anyagokat, fegyvert és betiltott szélsőséges irodalmat foglalt le.
       Hanti- és Manysiföldön, Ljantor településen a Kaukázusi Emírség elnevezésű szervezet három tagját fogták el, akik egy bevásárlóközpont elleni terrortámadásra készültek. A házkutatás során házilag készített robbanószerkezetet, fegyvert és lőszert foglaltak le tőlük.
    Az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság szerint tavaly 34 terrortámadásnak sikerült elejét venni Oroszországban és idén is meghiúsítottak már néhány kísérletet.